Monday, March 05, 2018

Trip to Krabi, Thailand (28 Feb 2018 to 03 March 2018)

KRABI 28feb - 3march (4hari 3malam)

AA tiket : rm411.30 (tiket pegi balik + luggage + meal dan insurans), harga mahal sbb beli last minute 😅

Ground package : rm450 (perhead), ambil dgn caravan serai (agent nama:bella, jgn ambil dgn dia! Sbb korang bayarkan, kami sampai krabi, ok2 g hotel kata hahahaha hotel full dan takda book pun, banyak miscommunications dekat sni, bella sendiri takda update pape skt kitaorg, walaupun banyak kali msg, to reply lambat dan tak details, akhirnya tukar agent dan alhamdulillah ok)

Ground package tmasuk :-
✅Airport Transfer ( Joined Group)
✅Hotel 2 Malam
- Lokasi Di Aonang
- Dkt Dgn Pantai Aonang 2 minit jln kaki
- Ada Pool Jika Booked Awal
✅scooter FREE utk tempoh 24 jam
✅4 Island Hopping ( by long tail boat)
✅1 X Lunch
✅2 X Breakfast
Tidak Termasuk
✅ Makan
✅Tiket Flight
✅National Park during Island Hopping byr disana ( 400 Baht)
✅Insurans Thailand RM 50 seorang


Programme Itinerary
Day 1 :
Meet our representative at Krabi Airport. Airport pick up and send to Hotel. Check in Hotel when room available. Take free scooter (use for 1 day) and explore Aonang, Krabi. (T&C). Free and easy.

 
 
 
 
 
 
Day 2 :
7.30 am - Halal breakfast at Hotel
8.15-8.45 am - Pick up at hotel lobby for Island hopping
9.00 am - 4 Islands Tour (Tub Island/Poda Island/Chicken Island/Pranang Beach) +
Snorkeling + Lunch
3.00 pm - Back at hotel. Free and easy (can walk to Aonang Shopping Street)

Day 3 :
Free and easy
Elephant trekking (500bath perhead)
Black crab (free)
Outlet village krabi (shopping duit sndiri)
Pasar malam krabi
Transport (3000bath, share2)

Day 4 :
Halal breakfast at Hotel. Check out Hotel. Pick up from hotel lobby send to Krabi Airport

 
kalau ada nak Tanya, jangan lupa msg dekat my fb : Aida Farizan II dan IG : aidafarizan ya, happy watching everuone

Saturday, April 15, 2017

Antara Blog dan Instagram

minggu ni tak tahu mood apa rajin aku pegi jengah dan tengok blog kawan2, aku tengok ramai yg dah tak aktif blog lagi (hahaha aku ingat, aku sorang jer yg dah tak aktif, rupanya ramai jugak yg tak aktif ek) ke aku salah masuk blog? hmm kompius jugak sbb kebanyakan blog yg aku singgah semuanya lma tak update hahaha.

hmm kalau lah blog ni bleh access dekat phone macam IG tu..confirm ramai yg aktif termasuk aku ni haa..Blogger please update blog yg bleh edit2 atau posting2 guna phone, baru lah org ramai akan aktif dekat blog ni (ke aku salah lagi, padahal bleh je online pakai phone, phone aku yg cap ayam sgt, sbb tu apa pun tak bleh hahaha)

ok bye :P