Thursday, December 13, 2007

hari ni


hehehe lepas semalam..hari ni plak kan..aku kat cc area umah ni..baru jer balik dari part time..ingat nak tolong print kan adik aku punya result semester lepas..ada masa sikit..aku update lah blog ni..tadi kat opis aku dah dapat cek pampasan tu...ermm company tipu aku..kira pun tak btol..bila tanya macam2 alasan yg tak masuk akal dia cakap..tak pa..ko tak nak kasi baki aku lagi 280.00 tu kan..nanti aku gi report kat jabatan buruh hehehe kejam nya aku kan..aku tak kira..diaorg bleh kejam dengan aku..aku pun bleh kejam jugak maa..ingat aku tak bleh kejam2 mehhh...

haiii payah btol nak cari kerja sekarang..sampai sekarang ni..interview dah hampir 8 company aku pegi..tapi 1 pun tak panggil2 lagi untuk start bekerja..agaknya tak da harapan lah agaknya kot...mintak2 lah aku dapat kerja secepat mungkin hendaknya aminnn..kalau tak dapat jgk..aku ingat nak kerja kat 1utama ni dulu..sambil tu pelahan2 cari kerja lain..insyaallah..

ok arr nak balik ghumah ni..kang mak aku risau lak..daa jumpa korang lagi lain kali ekk assalamualaikum...

Friday, November 23, 2007

sampai di sini

hi fren hehehe aku baru balik keja ni..singgah cc jap nak update blog ni..jap lagi aku nak gi part time plak hehehe aku rase tempoh aku buat part time pun dah tak lama dah..hurrmmpp apa nak buat kan..tak pa rezeki ada kat mana2..lama jugak kan opis aku tak da line dan aku tak tenet..haiii nak buat macam mana kan...aku pun tak paham nape lah lama sangat agaknya nak dapat line phone kat sana..tak pa lah..janji aku masih sehat dan kat sini lagi hehehe korang plak apa khabar ok ker..

hurmpp macam mana nak mula kan cerita ekk..sedih giler aku tau..mana tak nya 20hb november 2007 adalah tarikh paling keramat dalam hidup aku..1st time aku kena retrench tau, masa aku kena panggil tu..aku org yg 1st..tapi sebenarnya ramai jugak opis aku buang org..dalam 35org semuanya..aku keja sana pun dah lama..hampir 5tahun 6bulan tau..sedih jugak hari tu...nangis jugak lah gamaknya..org tak penah kena buang keja lah katakan hehehe kelakar jugak bila aku pikirkan balik masa aku nangis hari tu....hurrmmpp apa pun aku redha dengan semua yg Dia tentukan..maybe ada rahmatnya kan di sebalik semua ni..so sekarang aku tempat sibuk mencari kerja baru..sebab tu lah aku sibuk2 sms korang tanya ada keja kosong tak hehehe...aku kena cari keja jugak beb..kalau tak keta aku nanti sapa plak yg nak bayor...tolong doakan aku ekk dapat kerja baru secepat mungkin..

ermm terlintas kat pikiran aku sekarang jugak..kan best kalau aku belajar tinggi2 dulu..tak lah susah aku nak cari kerja..tapi aku tak kan salah kan sesiapa..aku tak sambung belajar pun sebab aku kecian kan mak ayah..adik ramai lagi nak sekolah..tak pa arr kan..kira pengorbanan murni jugak tu hehehe...aku last kerja kat compang sekarang ni 31hb december 2007 ni..aku harap aku ada dapat kerja nanti..dan part time aku kat 1utama pun nampak nya last december 07 jugak arr..kalau aku dapat keja area damansara ok gak..kalau aku dapat kerja kat tempat jauh...macam mana plak aku nak gi part time nanti hehehe..

oklah geng..sebenarnya aku nak search cari kerja ni..korang kalau ada lubang kerja jangan lupa contact aku ekk..tak tahu number tipun..email sudah..kalau tak tahu jugak...tak dapekkk acikkk nak tolong..bye semua muaahz lebiu all

Monday, November 12, 2007

i miss u so much chips more hehehe

hurmpp lama giler aku tak online ym dan update blog kan, kalau online ym pun guna mobile jer arr..tu pun kejap jer..mahall woo tak nak arr online lelama..hahaha apa nak buat area opis baru aku tu masih tak ada line tipun lagi arr..ni TM (memang nama company sebenar) arr punya pasal..buat kena lambat dan lemau giler..bangunan udah siap..cepat2 lah supply line kat sana nanti korang gak yg kaya hehehe...apo arr kan tgk arr sekarang..opis aku masih tak da line tipun laie..haiyaa sabor jer arr kan...korang tak windu kat aku ker..tak da yg calling2 pun wakaka :P harap aku jer arr yg windu kat korang tau..tapi korang langsung tak windu kat aku uwaaa sampai hati jantung hempedu limpa korang ekk hehehe..so macam mana raya best tak..maap lah yer lambat ucap selamat hari raya ampun maap di pinta...

hari ni aku mc sebenarnya, aku mc dari pukul 11pagi tadi..tapi baru sekarang ni aku terpikir nak balik dan singgah cc jap..apa lah lambat sangat aku pikir kan hehehe..so hari ni dapat arr aku update blog jap..lepas ni ntah bape lama lagi agaknya aku nak update blog ni..korang jangan lupa jenguk2 kan blog aku ni ekk..apa2 hal sms jer..

Tuesday, September 18, 2007

minggu terakhir

hehehe tajuk macam hapa jer kan...minggu ni minggu terakhir aku gi keja kat taman sri sinar segambut...start minggu depan semua staff kena pegi keja kat kota damansara jugak haiyaaa manyak jauh lorr ini macam..ee sabor jer arr kan..boss tak best langsung ingat dekat kat umah dia jer tau..yg semua staff ni umah jauh2 plak tu hurmmpp sabor2 selagi bleh sabor hehehe...sekarang ni semua org tengah rajin gila kemas meja masing2..minggu ni jugak kena clear kan tempat ni...hehehe sepatut nya server internet kat opis ni semalam udah tak da tau..aku pun tak tahu arr sampai hari ni server still bleh guna lagi..tu yg rajin update blog tu..kalau tak sure lama2 baru aku update kan..ingat kan nak online ym..tapi tak moh arr..nanti aku tak rajin buat keja lak..asyik nak ym jer kan hehehe...so jumpa korang lepas aku pindah kat opis baru nanti yer...dan selagi server opis ni ada..aku akan update hari2 insyaallah..

Monday, September 17, 2007

parking sogo

hurmm petang semalam aku dengan adik aku gi sogo tau..ingat kan nak jejalan arr kat jalan TAR tu..gi lah parking kat dalam sogo sebab aku rase hari sabtu kalau parking kat area sogo tu sama jer mahal nya.ujan plak tu...so nak dijadikan cerita..aku pun pusing2 lah kat dalam sogo tu...lepas tu nampak org nak kuar tau..aku pun tunggu lah...signal memang aku kasi..saje jer org tu kata aku tak kasi signal...tak munasabah btol alasan dia tu...aku tak nak lah halang org punya jalan..so aku parking lah kat tepi sikit...bleh plak satu kereta ni datang..kasi lampu tinggi kat aku..aku pun pelik..mamat ni poyo nya tak sabar2 nak lalu ker..aku pun masuk arr..ingat kan nak masuk kepala kat depan macam sempit jer..aku nak masuk kan bontot keta dulu lah kekonon nya..sekali yg paling tak bleh bla..mamat ni selamba jer amik parking aku semalam tau uwaaaaa sakit nya hati..benggang btol semalam...aku gi lah tanya org tu..tak nampak aku nak masuk parking ker..dia cakap aku tak kasi signal..ekkk elehhh poyto giler tau..tak suka btol aku..dah ar bawak anak bini dan mak dia sekali..bleh lak amik parking org..ee sabor jer arr..dan benda yg paling tak bleh bla..mamat tu call sapa ntah dan amik gambar keta aku...mongokkk btol..ingat aku takot ekk..ko buat arr apa2 kat keta aku..aku sepuk ko nanti..number plat keta ko aku dah amik semalam tau..dan aku dah amik gambar keta ko gak huh..sengal punya mamat wira itam..akhirnya aku tinggal kan sogo ptg semalam dengan hati yg tenang + benggang haiyaaa sabor jer arr

Thursday, September 13, 2007

Selamat berpose semua

pagi tadi aku bangun pukul 4.15pagi hehehe bukan bangun nak tolong mak aku sediakan juadah bersahur...tapi aku kuar gi puduraya jemput adik aku balik dari "U" hehehe dia cuti bukan lama pun..saje nak sambut pose dengan family katanya..sabtu ni dia balik kedah balik..nway aku nak ucapkan..

Seribu senyuman
belum tentu menawan hati

satu jelingan sudah cukup
menimbulkan rasa benci
membina mengambil masa
meruntuh sekelip mata

Selamat Menyambut

Ramadan

Maaf Zahir dan Batin

Semoga Ramadan membawa keberkatan kepada kita dan mengukuhkan ukhwah yang terbina

Sepuluh jari disusun memohon maaf atas keterlanjuran kata dan perbuatan, yang menyinggung perasaan dan atas segala kesilapan yang telah berlaku di sepanjang perkenalan kita.

p/s :- hehehe ayat bayekkk punya cilok tapi ikhlas dari aku untuk korang semua...dan jangan jeles bulan pose ni..aku dapat balik pukul 4ptg :P

Saturday, September 08, 2007

paksa

ee rase geram plak kat kawan aku sorang ni tau..aku rase dia poyo pun ada jugak..ee gerammmnya aku kat dia...ada ke patut dia nak jumpa aku..aku bukan nya tak nak jumpa dia..aku memang nak jumpa dia sebab udah lama tak berjumpa..tapi aku cakap lah kat dia..aku tak janji takut ada hal plak..aku tak nak lah dia berharap..nanti aku dah janji tak jadi plak..dia cakap aku tipu..aku tak nak lah jadi macam tu kan so bleh plak dia cakap aku ni manyak alasan tak nak jumpa dia..ee ada ke patut cakap aku macam tu...ee buat aku tak suka jer tau..nanti elok2 aku nak jumpa dia..terus aku tawar hati tak nak jumpa dia langsung baru dia tahu..tapi aku rase..dia ni macam suka paksa2 aku jumpa dengan dia arr..ee aku tak suka arr org paksa aku buat benda yg aku tak suka..ni yg malehhh ni arrr..ee tak sukaaa nyaaa

Wednesday, September 05, 2007

nak pindah punya pasal


aku sampai kat opis hari ni agak lewat jugak sebab pepagi tadi aku kena tolong hantarkan adik aku gi keja..dia start keja kat tempat baru hari ni so aku lah yg kena hantar dia, nasib baik lah tempat keja dia tu dekat jugak dengan umah aku..kalau tak masakk...tak pa arr esok paksa dia gi keja sendiri hehehe...aku sampai jer kat opis pagi tadi...bos aku dah bising..haiyaa apa lah bos aku ni kan..pagi2 dah bising2...apo arr kan...dia cakap kalau aku lambat kemas..kotak habis aku punya pasal haiyaa..aku tahu arr nak kemas aku punya dokumen semua ni..jangan wisau lah bos..aku bleh settle kan punya arr..tak sabor2 lah plak dia ni..nak suruh bungkus cepat2 plak..manyak masa lagi maa haiyaa..tapi oklah akhirnya keja mengemas tu udah settle..tinggal sikit2 jer lagi...lepas ni tak lah dia kecoh kat aku lagi kan..

Sunday, September 02, 2007

sunway lagoon


dah bape lama aku dibesarkan kat kl ni...ni lah baru 1st time aku menjejakkan kaki kat sunway lagoon hahaha mongokkk giler kan..idup kat kl dah lama..tapi baru sekarang nak gi tempat tu...so aku pun gi lah sana dengan family abg aku...abg aku cakap dia tak nak belanja aku tau sebab aku dah keja..tapi hari tu dia jugak yg bayar kan untuk haku..gila mahal rm45 untuk dewasa..makanan tak bleh bawak plak tu..kena makan dan beli apa yg jual kat dalam sana..gila mahal...ntah best ke tak agaknya..aku tak beli pun..sanggup tahan lapar tu sebab tak nak beli benda yg mahal lagi tak best hehehe..oklah best jugak gi sana.san tak bleh lupa..aku try naik kapal besat yg terbalik2 tu haiyaa manyak penin aku punya kepala naik benda tu...lepas ni jangan harap aku nak naik benda tu lagi hehehe taubat aku tau hahaha

Saturday, August 25, 2007

lebihhh kilooooooometer plak


hehehe hari tu peraduan petronas saya anak malaysia aku udah selamat hantar..sekarang ni giliran shell super di cipta untuk lebih kilooooometer plak hehehe..sebenarnya aku isi minyak keta pakai shell..sebab contest saya anak malaysia tu lah...mak beria2 suruh aku try..aku pun gi lah isi minyak petronas plak..nak dapatkan borang dan resit lah katakan...kali ni bila contest petronas tu dah habiss...baru lah aku isi semula keta aku tu dengan shell hehehe suka hati jer aku tukar2 minyak kan...ermmm aku memang suka masuk2 contest ni..bagi aku tak menang tak pa..janji aku udah try dan cuba masuk contest tu hehehe...mana tahu rezeki aku murah ker..bleh dapat hadiah laie yehaaa..doakan ekk...

Thursday, August 23, 2007

Giant Bandar Kinrara


suka hati jer abg aku tau...mentang2 lah umah dia kat puncak jalil bleh arr gi giant tu pagi2 sebelum gi keja…ada ker tipun aku tanya tak gi giant ker..ada sesetengah barang kat sana jual seposen jer (maca tak pecaya plak kan..tapi jangan tak pecaya..memang btol tau..abg aku dapat beli barang yg harga nya seposen, aku plak dapat beli pucuk pegaga harga nya 2sen hahaha tu pun last agaknya..yg lain semua harga normal)..haiyaaa apo lah dia tu..ingat bandar kinrara dengan segambut dekat mehhh..ingat aku ni bos ker leh kuar masuk opis sesuka hati hehehe (tapi udah manyak kali jugak aku buat keja macam ni, kalau macam keja kat site dulu...lagi manyak aku buat hahaha sebab site manager aku bayekkk tak macam bos kat opis ni) tapi hari ni tak bleh arr kan sebab aku tgk bos aku punya mood kureng sikit arr..ntah kenapa agaknya..aku dengar dia kena marah dengan MD semalam hahaha tu lah belagak pandai laie..kan udah kena marah..kena marah sebab keja tak siapkan plak tu...hehehe...ermm so nak tak nak..kecian kat mak..balik keja aku gi lah bawak mak...mak nak sangat kesana...abg aku lah ni gi hasut² mak plak..udah aku yg kena gi bawak mak tau...sampai kat sana..org memang ramai giler..walaupun masa tu udah pukul 6.30ptg...agaknya semua nak beli barang murah lah kan..barang dia jual memang murah tau..tapi barang yg jual seposen tu udah habis agaknya...tak da lagi pun masa aku sampai kat sana...yg ada semua harga yg murah sikit2 jer hehehe..oklah ekk..janji dapat jugak beli barang murah sikit...sapa yg tak pegi rugi lorr...

Saturday, August 11, 2007

cupcakes


tadaaaaaaa ni lah cupcakes yg aku tempah hari tu hehehe bukan cupcakes yg aku menang tu tau..yg cupcakes menang tu pun amik jugak..tapi dia biasa2 jer..tak mohhh ar letak kat sini tak best..baik letak yg cupcakes garfield ni kan lagi best nak tgk...dan sure korang terliur tgk cupcakes ni hehehe..aku gi amik kek ni 080807 hari tu..time lunch aku gi amik kat keramat..oklah tak lah jauh sangat dari opis aku ni..memula ingat nak tukar voucher yg aku menang tu jer..tapi hati aku ni rase tak best plak..kat opis ni ramai org..nanti diaorg tgk jer tak best lah kan..sebab tu lah aku order yg gambor garfield tu kasi belanja budak2 opis aku ni hehehe diaorg kalau benda free memang sukaa hahaha...Terima kasih kat Jojo yang kreatif buat cupcakes cute tu. InsyaAllah next time aku order lagi yer...Aku memang ada hati nak belajar buat sendiri tapi tak tahulah hajat tu kesampaian atau tidak...Hehe..tapi kalau ko nak ajar..apa salahnya :P dan kalau ada member2 yg baca blog ni berminat, silalah ke sini ekk -> http://happycakesblog.blogspot.com/

Friday, August 10, 2007

ungu live in ruums kuala lumpur


akhirnya malam tadi dapat jugak aku gi tgk ungu kat ruums..ingat kan tak jumpa jalan gi sana sebab aku tak penah kesana..tapi akhirnya aku dengan cik bintang sampai jugak kat situ..apa lah cik bintang dah gi hari tu pun bleh lupa lorong nak gi tempat parking keta ker (hahaha aku tak kutuk ko tau) nway thanks a lot ek cik bintang sebab bawak aku gi tgk ungu semalam..siap dapat tag media lagi hahaha oklah ekk akhirnya dapat jugak kita masuk kat dalam ruums tu dengan selamat kan..dan tak sangka jugak bleh jumpa member sekolah kat rasa..dia udah keja dengan tak fresh fm ghupanya wakaka..showcase semalam memang best dan aku terhibur dan telinga aku hampir pekak sebab dok kat tepi speaker hehehe, padan muka..nak dok depan sangat lah katakan hehehe dan yg tak bleh aku lupa...ada ker masa nak balik hantar cik bintang kat ghumah dia..bleh plak salah jalan..nasib baik lah ada jalan pusing tau kat tengah2 highway tu..kalau tak malam semalam kita jalan2 ronda kl lah nampaknya kan...

Thursday, August 09, 2007

pindah

bestnya tarikh hari ni tau 090807 hehehe kalau terbalik kan number tu macam ikut turutan lah plak 07 08 09..apa2 jer lah ekk..aku bukan nak cerita pasal tarikh..aku nak kasi tahu...24/09/07 nanti opis aku akan pindah ke area ikea uwaa makin jauh lah aku gi keja nanti nampaknya...haiyaa nak buat macam mana kan..keja tetap kerja..walaupun jauh aku kena pegi jugak..keja bukan nya senang nak cari sekarang ni...ermm cayokkk cayokkkk..rase cepat gila plak nak pindah tau sebab sebelum ni diaorg cakap bulan 10 nanti..korang nak tahu kenapa diaorg pilih tarikh 240907 tu...makna nya dalam kalender cina 14hb 8 tau...so maksudnya kaya sampai mati lorrr hahaha

tu jer aku nak cakap sebenarnya hahaha malam ni aku ada jemputan tgk ungu kat ruums..thanks cik bintang sebab sudi ajak aku tgk ungu malam ni yehaaa..udahhh lama aku tak tgk ungu...dulu penah menang contest tgk ungu kat hotel istana..sekarang dapat jemputan free lak..thanks cik bintang

Wednesday, August 01, 2007

rajin nya aku

hahaha semalam t'shirt jari hantu tu aku udah selamat terima..thanks budiey

cerita pasal hari ni...masa aku sampai kat opis pagi2 tadi..blum sempat aku nak duduk...bos dah cakap kat aku..aida hari ni u kena pegi site axis kat ampang, hantar baju dekat workers..aku ok jer lah sebab aku ingat aku akan teman kan dia atau akan teman kan member department aku ni..sebab setahu aku...kalau bab2 baju ni..memang budak ni yg jaga..aku mana ada buat benda2 ni semua..lepas nak asing2 kan baju semua tu..aku pun tanya lah kat dia...jadi saya nak pegi dengan saya ni...dia cakap..u pergi sorang lor hahaha haiyaa aku plak yg kena pegi hantar benda2 tu semua..hurmmpp tak pa..nanti aku mesti claim petrol keta aku punya...

haa macam mana rajin tak haku hari ni hahaha..petang kang kat opis ada party kenduri..ulang tahun company aku yg ke bape ntah..aku tak sure..yg aku tahu..bulan ni jugak aku genap keja selama 5 tahun kat company ni..macam2 bidang tugasan aku dah buat kat sini..

Saturday, July 28, 2007

defect work

semalam dengan kelmarin aku dan 2 org lagi member kat opis aku ni bos suruh pegi site buat list untuk defect work...haiyaa nyampah plak aku rase..mana tak nya..kat site tu ada clerk..apesal lah tak suruh budak tu jer buat..nak suruh kitaorg kat office ni pegi site lah plak..ee mengada2 plak aku rase..kalau tak reti buat keja..tak payah keja jadik site clerk lor..haiyaa sengal..udah 2 hari kitaorg kat sana..bos ni pun satu hal..ingat kitaorg punya kat office ni tak da ker..jap lagi keja tak siap..kitaorg jugak yg kena..yg melayu2 diaorg suruh pegi site buat benda tu..yg cina2 tak plak diaorg suruh kesana..apa kejadah nya semua ni..ingat bagus sangat mehhh cina2 tu..aku tak kira..kalau minggu depan suruh aku pegi lagi..aku tanakkkk...suruh lah budak2 cina tu pegi plak..nanti tak lah diaorg asyik tanya..kitaorg buat keja apa kat sana.ingat kitaorg dok site jenjalan ker...tak da makna nya ekk..minggu depan turn korang plak pegi huh..

p/s :- 26hb hari tu besday lady bos kat department aku ni..hahaha ada ker patut diaorg suruh aku tiup lilin dengan dia sebab besday kita jatuh pada bulan yang sama...ee tak best btol..suka hati dia jer lahir bulan july..lain kali lahir lah bulan june ker..sibokkk jer tiru aku hahaha

Wednesday, July 25, 2007

T-Shirt Waris Jari Hantu

hari tu laman web http://www.budiey.com ada gath tgk cerita waris jari hantu..kebetulan hari tu aku kena kerja lah plak...so aku pun masuk jer lah dia punya contest hahaha kelakar plak aku rase sebab aku langsung tak pegi tgk cerita tu..aku call adik2 aku sebab diaorg ada pegi tgk..so aku pun cuba lah nasib..mana tahu semalam 24hb budiey ada buzz aku kat ym..cakap aku menang tshirt waris jari hantu hahaha..alhamdullilah...dapat juga aku tshirt tu...tapi takot arr tau..nanti kalau aku pakai baju tu..ada org cakap aku waris anak hantu tak hahaha...ahhh dulik hapa..janji aku udah menang..

p/s :- nak tgk aku pemenang nya..korang bleh gi kat link ni hahaha :P
http://www.budiey.com/pemenang-t-shirt-cd-album-soundtrack-waris-jari-hantu/D Album Soundtrack Waris Jari Hantu

Saturday, July 21, 2007

20072007

wahhh sungguh cantik tarikh dia kan 20.07.2007 hehehe pepagi lagi adik aku dah call ingatkan malam ni jangan kemana2 sebab dia nak belanja kitaorg satu family kat nelayan titiwangsa..aku ok jer lah..tak kemana pun malam ni...so pegi keja dan balik keja macam biasa sajer arr..dalam pukul 7 lebih abg aku dah sampai kat umah...suruh semua siap2 cepat nak kesana...kitaorg pegi 2 keta..nak di jadikan cerita masa dalam pejalanan nak kesana ujan lebat tau..dan hari tu pun hari jumaat..kitaorg ingat mesti tak ramai org punya...sampai jer kat sana tgk parking keta penuh dan kebetulan masa tu kat radio ERA ada buat lintasan skuad ERa...hahaha diaorg ada kat istana budaya..so abg aku apa lagi...dah parking pun tak da..dia org ajak kitaorg gi kejar era..memang kelakar dan best btol malam tu..gi makan steamboat dan kejar ERA..memang best..

Wednesday, July 18, 2007

sandaran hati - letto

Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu

Terkubur dalam emosi
tak bisa bersembunyia
ku dan nafasku
merindukanmu

Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani

Dalam hidupku
Kesendirianku

Teringat ku teringat
Pada janjimu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati

Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada arti
Jika kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati

Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanmu
Hanyalah engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam hariku

p/s :- letto akan buat pesembahan 270707 ni..tapi aku sampai sekarang tak berjaya nak call era untuk menang tiket konsert tu uwaaa..

Thursday, July 12, 2007

contest


Dalam pukul 10.30pagi tadi aku receive call..memula aku ingat sapa lah yg call tau sebab number pun tak kenal..rupanya maxhunt yang call tadi..korang nak tahu kenapa dia call hahaha aku menang contest kat http://www.maxhunt.com.my/ tu...ishhh aku btol2 tak sangka aku bleh menang sebab aku ingat pemenang dia 1 jer..tak tahu lah berapa pemenang dia kan...ahhh yg tu aku tak nak tahu..yg aku tahu sekarang aku sudah menang itu contest juga (hahaha tetiba cakap style keling plak) alhamdullilah thanks semua yg dah vote aku hari tu..tak sia2 aku pujuk korang suruh vote aku kan...akhirnya aku menang jugak...nanti aku belanja korang kek ekk...tapi kek kat kedai lain arr...yg cupcakes tu aku nak belanja family aku dulu tau hahaha :P

Dear Ms Aida,

Congratulations, you are one of the winners for June's MaxHunt photo contest themed "Funniest Dining Moments"! We are pleased to present you with one RM50 Happy Cakes voucher, as attached.

The new theme for the month of July is "Delicious Desserts". Join in the fun and upload your favourite photos to win more fantastic prizes!

For more information on MaxHunt, please feel free to email us at http://us.f593.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=info@maxhunt.com.my


Yours sincerely,
The MaxHunt team

This email is sent by MaxHunt from http://www.maxhunt.com.my/ ©2007 MaxHunt. All Rights Reserved.

Monday, July 09, 2007

hapy besday


hari ni..saat ni..mulai hari ni hahaha aku punya umur dah genap 26tahun..cepatnya masa berlalu sekarang ni tau...huhuhu dah bertambah satu tahun lagi umur aku sekarang...alhamdullilah aku masih lagi kat sini..dan aku harap tahun ni dan tahun akan datang..aku dikurniakan kesihatan dan kesejahteraan selalu hendaknya..semoga Allah sentiasa memberkati dan melindungi hambamu ini hendaknya..aminnn

p/s :- bila jumpa kekawan lama..tgk diaorg dah ada anak 1, 2 @ 3 org hahaha..aku plak bila lah agaknya ekk..bukan nya aku tak nak semua tu..mungkin blum sampai masanya lagi kot..wait and see jer lah ekk
* happy besday mak (08hb July) semoga mak panjang umur, murah rezeki dan happy selalu hendaknya ek di samping kitaorg semua...love u so much, much and more mum

Thursday, July 05, 2007

blog

sebenarnya aku rajin jugak tgk dan baca org punya blog...aku rase best jer bila baca dan tengok org punya blog tau..tapi nape ntah bila aku tgk blog sendiri, aku rase macam tak best jer ekk hehehe agaknya aku ni tak pandai nak buat dan susun ayat agaknya, blog aku pun macam sunyi jer (sunyi hapa..kan aku udah letak lagu tu hehehe)..haiyaa ntah lah..nak cakap tak da bahan untuk aku cerita kan..aku memang manyak cerita..tapi ntah lah kenapa agaknya bila nak type kat sini payah sangat nak aku ungkai dan leraikan...agaknya cerita tu banyak aku kumpulkan jer..bila time nak type memang tak sempat time kerja ni..tu pasal lah blog aku lama tak updated hahaha sabor jer lah kan...lagi pun aku baru lagi dalam dunia blog ni..

p/s :- esok aku cuti yehaaaa, yehaaa hapa nya, bukan nya cuti happy2..tapi esok aku akan ke merbok sg petani kedah...hantar adik aku yg nak masuk sem baru, adik aku register 06hb julai..aku kesana pun 06hb julai..bleh ke aku sampai sebelum pukul 5ptg ekk sebab waktu register sem baru sampai pukul 5ptg jer haiyaaa...uwaaa udah ler aku sorang2 yg kena drive nanti..hehehe tak pa lah..aku dah biasa pun..tak da hal punya lah...doakan aku selamat pegi dan kembali ekkk

Wednesday, July 04, 2007

hahaha

hari ni aku kuar dari umah lambat sikit jadi aku sampai kat office ngam2 pukul 8.30pg...bila sampai kat opis tadi, aku tgk semua org kat bawah lagi..aku pun pelik apahal...hahaha patut lah pun..semua org tak da kunci opis rupanya..cleaner yg sepatut nya bukak pintu opis kebetulan mc plak hari ni hahaha..bos aku ada kunci sebenarnya tapi petang semalam dia kasi kunci tu kat orang lain plak sebab ada budak tu rajin sangat dan balik lambat (huh nak bodek lah tu..kekonon rajin cehhh) sabor jer lah kan...ngam2 aku sampai tadi ada plak budak lagi sorang ni sampai..kebetulan dia memang ada kunci opis haiyaaa apesal ko sampai sama dengan aku..kalau lambat sikit kan best..leh aku join diaorg lepak dan berpoya2 kat bawah tu jugak hahaha...gambar aku ingat nak amik tadi..tapi nak buat macam mana..aku ngam2 sampai pintu opis pun bleh bukak haiyaaa melepas satu gambar yg lucu kan...tak pa tak pa next time mesti ada kejadian macam ni lagi...

Tuesday, July 03, 2007

saya anak malaysia

mentang2 lah dia boss..keja remeh temeh pun dia nak suruh aku buat tau..haiyaa sabor jer lah aku...hari tu kan aku mc 2 hari..semalam aku start keja, bleh plak dia tunggu aku masuk keja nak purchase barang2 tu kan supplier hehehe tak pa tak pa aku sabor jer tau sebab aku tahu tu memang keja aku..tapi dia pun bleh tolong purchase barang2 tu maa..ingat title bos tu best sangat ker (tapi memang best pun, bleh arahkan org bawah buat keja kan, cet salah guna kuasa btol) hahaha lepas tu ni lagi satu hal..aku pelik jugak lah tau..apa hal lah kat atas meja aku semalam ada borang peraduan "petronas" saya anak malaysia tu...hurmmpp aku dah agak dah..dia mesti nak suruh aku isikan borang tu...oklah sebab aku ingat nak tolong susunkan gambar tu jer, aku pun diam tak bertanya..tadi pagi masa aku sampai opis..aku nampak lagi borang tu kat atas meja..aku tanya lah dia..ni borang nak isi apa ms tan (memang nama sebenar) nak susunkan gambar ker...dia bleh jawap...u tolong saya check gambar tu btol tak..dan tolong buat slogan nya sekali...ek elehhh manyak cantik muka jiran sebelah umah mak dia..ingat haku ni tak da keja ker nak tolong dia buat slogan plak..tak da makna nya aku nak buatkan..aku punya borang peraduan tu kat umah pun aku tak siap buat laie...huh jangan harap lah boss...

Monday, July 02, 2007

family day part 2

ahad 1st july 2007 - udah lah semalam matahari terbenam aku tak dapat tgk..ntah apa aku buat agaknya sampai tak perasan matahari tu terbenam..tahu2 matahari udah tak da jer hahaha..awal2 pagi aku dah mangun tdur..mana tak nya pagi2 lagi udah dengar suara2 saudara aku memekak suruh semua bangun..aku ingatkan diaorg kejot pasal apa...rupanya ajak gi mangi pantai dan kolam tau hahaha tapi aku tak join pun..aku jadik penonton jer..tak kuasa plak aku rase nak mandi2 ni..aku join bukan nya nak mandi..aku join sebab aku nak cuti jer hahaha.... kat glory beach resort ni ada 2ekor kuda tau...so kepada pelawat2 yg nak teringin nak try naik kuda..bleh lah cuba..rm2 untuk 1 round..aku dengan adik aku apa laie..try lah naik kuda tu..fuhhh cuak jugak wei bila naik kuda ni...takot jugak aku..takot kalau2 aku terjatoh nanti..fuhhh giler lah..baru aku tahu macam tu rasenya naik kuda hahaha dah turun dari kuda tu pun..aku still mengigil laie..takott siot

dalam pukul 4.00ptg aku dengan family aku gerak balik ampang dulu..yg lain nak lepak kat sana lagi sebab diaorg check out pukul 6ptg..aku tak nak tunggu sampai pukul 6 sebab manyak lagi benda aku leh buat kalau balik awal...sampai umah dalam pukul 5 lebih..manyak jugak keta kat tol sg besi semalam..agaknya semua balik kampung dan pegi bercuti kot...sampai jer umah..aku tdur jap hahaha macam lah penat sangat kan...lepas maghrib bawak mak gi umah saudara aku plak..dia ada buat kenduri tahlil dan cukup rambut baby dia..balik umah dalam pukul 11malam

p/s :- 01st July 2007 happy besday arieyana yg ke 4tawon (anak sulung abg aku)

family day part 1

sabtu 30hb June 2007 family belah ayah aku ada buat family day kat pd...so aku dengan family aku pun ada join jugak family day tu..pukul 9pagi gi umah pakchu aku kat putrajaya semua berkumpul kat sana..biasalah janji melayu..cakap pukul 9pg nak gerak...tapi pukul 10pg lebih sikit baru lah btul2 ke pd tau hahaha sabor jer lah kan..memang btul janji melayu kan...so kitaorg pun gerak lah ke pd..rasenya dalam 9 buah kereta kot..tak pasti lak aku sebab aku tak kira bape bijik keta semuanya hahaha...sampai kat glory beach resort dalam pukul 12.30 tengah hari kot..oklah ekk glory tu...1st time aku kesana walaupun kampung aku kat n9..

oklah ekk kat sana...kalau sapa yg blum penah pegi tu..aku rase oklah kesana..malam kitaorg buat bbq kat tepi pantai hehehe..malangnya perot aku sakit..dapat join lama, aku join kejap jer kendian balik tdur...aku dengan adik aku sempat gi usha live band kat situ..dan malam tu ada org main api dan buat petunjukan api laie...oklah..

mc

hari jumaat 29hb June 07 aku rase ntah lah ekkk..malas giler nak gi keja...so dari malam tadi lagi aku cari alasan..apa ekk aku nak cakap kat doktor sebab aku btol2 nak kan mc tu..aku pun pikir lah punya pikir..akhirnya aku dapat idea bernas tu hahaha...pagi jumaat aku gi klinik..aku buat alasan yg aku pikir2 kan tu...sekali doktor kasi aku sampai 2 hari mc tau hahaha..pandai jugak aku buat alasan nak mc ekk..lain kali nak buat macam tu lagi lah..tapi kat klinik lain plak hahaha...dan satu lagi yg tak bleh blaa...org cuti malas nak keja dok kat rehat umah..tapi aku tak..bawak mak dengan adik2 aku gi sogo...hahaha sekarang kan ada mega sale...sengal jer kan...

Thursday, June 28, 2007

msn & skype

hari ni ntah kat mana bos aku gi makan agaknya...masuk opis lambat jugak tau...ehhh apa plak cerita pasal dia ni...hahaha sesekali cerita pasal dia..ok jugak maa..sebenarnya macam ni..dalam pukul 2 after lunch tadi aku dok arr kat tempat aku macam biasa..sekali it department intercom suruh aku tolong close kan application kat pc bos aku tu..aku pun gi lah closekan...korang nak tahu apa aku nampak hahaha...bos aku ni pandai chat rupanya..dia bukak msn dengan skype siot..cehhh cakap org dia yg lebih...mongokkk punya bos

Monday, June 18, 2007

Erti hidup

Angin kau membawa bahteraku kemana mahumu...

Dikamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera

Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera

Korus:
Inginku(kiniku) mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku-likukan ku harungi oh...

TIdak lagi kan aku disitu
Menyaksikan kehidupan berlalu
Kan u kerah darah keringatku

Tiba waktu aku tiada
TIdak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri

Angin kan ku bawa bahteraku
Kemana majuku
Kini ku berani mengemudi
Kemana ku pergi

Bagai guruh bergegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati

p/s :- where is the LOVE ♥ wahhh dah lama giler aku tak dengar lagu ni hahaha

Sunday, June 17, 2007

happy father day

selamat hari bapa ayah..love u so much ayah..jasa2 dan pengorbanan ayah aku akan kenang sampai bila2..ayah lah sumber inspirasi aku.aku tahu aku manyak sakit kan hati ayah..kekadang aku terlepas cakap aku tak sengaja luka kan hati ayah..aku sedar dan tahu semua tu...aku harap ayah maaf kan aku ekk..bukan niat aku nak melawan cakap ayah dan tak terlintas langsung kat hati ini nak kecik kan hati ayah..tapi ntah la ekk...aku menyesal..aku mintak maap dari hujung kaki sampai hujung rambut..aku bahagia dan bersyukur ayah masih kat sisi kami sekeluarga..aku harap ayah akan sehat selalu hendaknya walaupun aku sering kali dengar ayah batuk tak henti2...cian aku tgk ayah..tapi tahu lah ayah..keras kepala jugak org nya..ajak gi klinik tak mahu katanya..aku harap ayah tak apa2...ya Allah ko lindungi lah ayah ku selalu..aminn

Saturday, June 16, 2007

bukan malas tapi

hehehe bukan aku malas tapi korang pun tahu kan keadaan aku kat opis ni macam mana sekarang..tak macam dulu laie..sejak dapat memo tu...aku stop terus cuma kekadang aku degil..aku masuk kejap2 jugak hahaha..dapat plak bos sangat lah sengal dan mongokk..nak update blog pun tak bleh..nak main tenet laie lah tak bleh..hari sabtu jer arr aku berkesempatan nak update blog aku ni..mana tak nya..bila turn aku keja hari sabtu..dia tak da..tu yg aku suka keja hari sabtu tu..leh aku update blog ni puas2..aku harap korang sabor ekk kalau aku lambat sikit nak update blog ni..muaahz lebiu all

Friday, June 15, 2007

bukan lupa tapi tak perasan

sedang aku asyik tidur tiba2 aku dengar mak menjerit " ya Allah kngah ko ni...cuai nya nasib baik keta ko tak ilang" tekejut aku pagi tadi dengar mak cakap macam tu, mak aku keja pagi minggu ni...aku ingat kan apahal rupa2 nya kunci keta dan kunci umah aku melekat kat luar pintu..haiyaa gila lah..macam mana aku leh lupa nak tarik bawak masuk umah ekk..semalam aku kuar jap..balik umah tak tahan nak buang ayor aku cepat2 arr masuk umah hahaha terus kunci pun aku lupa nak tarikkk dan bawak masuk..nasib baik lah keta aku tak ilang tau..kalau tak masak aku nak gi balai buat report dan nak gi insurans claim apa yg patut...alhamdullilah semuanya selamat..jangan aku buat lagi udah ler..lain kali aku akan lebih berhati2

Thursday, June 14, 2007

pajeri hahaha

start minggu ni arr, setiap khamis aku dengan kakak2 melayu kat opis ni (kalau termasuk aku ada 6org arr) cadangan setiap hari khamis kitaorg bawak bekal dan masak dari umah (masak bergilir2 arr seminggu 3org je kena masak, minggu depan 3org lagi sampai lah seterusnya)..cerita nya macam ni aku nak betul kan org punya ejaan pajeri salah..tak pasal2 aku plak kena masak pajeri nenas tu hahaha sengal btul kakak2 kat opis aku ni..aku nak comfirm kan jer pekataan pajeri aku tu btul ke tak (tapi memang btol pun..aku saje jer tanya diaorg balik...mana tahu diaorg pun eja peceri jugak ker hahaha)..aku plak diaorg suruh masak pajeri nenas..tapi ok lah...aku momantai punya..masak senang jer maa (hahaha belagaknya)..

Wednesday, June 13, 2007

hasrat mak

bila aku bawak mak gi mana2..nak pulak lalu kat kawasan umah yg besor2 dan cantik2..mula lah mak cakap hasrat nya tu..banyak kali aku dengar mak cakap macam tu..bila lah agaknya aku dapat tunai kan pemintaan mak ekk...aku tahu mak ayah mesti teringin nak duduk kat umah yg lebih besar dan selesa..umah sekarang bukan nya tak ok..tahu jer lah umah apartment kan..dah lah dok kat tengah2..nak kuar kena tawaf jauh..dah arr macam terkepong kat dalam umah jer..nak pegi mana pun tak tahu..cian jugak kekadang aku tengok mak dengan ayah..hurmpp bila lah agaknya aku bleh tunai kan pemintaan diaorg tu..aku ingat aku nak gi belajar arr..aku nak amik kelas bahasa...mana tahu dengan bahasa aku bleh pergi jauh ker..

p/s :- damn!! company aku sekarang ni macam nyawa2 ikan jer arr...risau gak aku tau...aku harap company aku ok dan tak da apa2..kalau dia tak ok..nampak nya aku kena mula cari kerja kat tempat lain arr..haiyaa mencikkk nya nak gi interbiu..

Tuesday, June 12, 2007

antara emil emilda dengan manjalara

hahaha masuk cite drama kat tb plak blog aku ni..arr pedulik hapa aku..janji aku sekarang suka tengok cite ni...balik keja kalau bleh drive balik umah cepat2..manjalara aku suka tgk sebab manjalara tu macam aku punya size kot wakaka...cite ni aku tgk makin lama makin best plak...geram jer aku dengan sahara tu..jahat punya pompuan..ada saja jalan dia nak kena kan org.. yg cerita emil emilda ni pun best jugak..bila lah aku nak kena paksa jadik ceo (ada mehh org gila yg nak suruh aku jadik ceo hahaha) dan kawin dengan org hensom agaknya ekk hahaha mula2 kawin tak kenal satu sama lain..tapi lama2 cinta makin mendalam wahhh best jugak macam tu..kalau macam tu aku nak kawin dengan org yg tak kenal lah hahaha...tapi bahaya jugak sekali dapat laki yg tak bertanggungjawap mati aku kan...tapi best jugak cite emil emilda ni tau...walaupun aku rase cite dia macam ada tiru cite lain..tapi gasakkk arr janji aku suka tgk cite ni yeeehaaa..aku tahu sure korang pun suka tgk cite ni jugak kan...

Thursday, June 07, 2007

site visit

semalam aku dan beberapa org kat department aku ni (procurement department, ntah apa2 lah nama department aku ni kan..poyo jer bunyikk dia kan hahaha) gi rawang store...memula kalau tak salah aku..bos aku cakap hari tu nak gi sana untuk stock take...ermm aku pun ok jer lah sebab sebelum ni pun aku penah gi site buat stock take jugak so prosedur nak stock take tu aku dah tahu (ala2 org belagak gitu hahaha) tapi semalam pepagi ujan lah plak, jadik bos aku cakap pegi jer, kitaorg pun pegi lah sana dan dia bawak kitaorg naik keta dia dan dia cakap lagi kat rawang tak ujan..aku pun ikut jer arr..sampai kat rawang..ujan renyai2 plak tu tau...jadik dipendekkan cerita..tak da lah stock take semalam..gi sana cuma tgk stock yg site membazir jer arr..masuk order punya lah banyak..tapi bukan nak guna semua nya kat site..gi hantar kat rawang store tu nak buat hapa, buat perhiasan agaknya..ee membazir btol budak2 site ni kalau buat order tau..

Tuesday, June 05, 2007

layann jer


dulu aku suka membaca..tak kira lah apa benda buku atau sebagainya mesti aku baca..tapi sekarang minat membaca tu memang ada..tapi sumber untuk dibaca tu yg tak ada..nak baca majalah haiyaa mak udah bising sebab aku suka membazir duit beli majalah..nak beli nobel..ermm habis baca bukan nya leh jual balik hahaha baik baca surat khabar kat opis jer sekurang2 nya aku tahu apa yg berlaku kat sekeliling aku ni..macam tu jugak lah update blog ni..dulu aku rajin tulis dairy aku sendiri..sekarang dairy kemana hapa kemana..aku dah tak tulis2 lagi dah..bila aku baca balik dairy yg dulu2 aku rase macam kelakar pun ada hahaha lawak gila apa yg aku tulis kat dalam tu...aku ingat aku nak bakar jer dairy tu..nanti org baca bahaya hahaha nanti org tahu apa yg aku tulis kat dalam tu..hurmpp nak update blog ni bukan nya aku malas..tapi masa yg tak mengizinkan lah...aku bukan nya ada pc kat umah..kalau ada pc kat umah..mesti tiap hari ada jer cerita yg aku type kat sini..masa aku nak update blog cuma ada kat opis jer arr...dulu bleh lah aku ngulor main internet lama2..sekarang ni mana bleh lagi..tak nak lah aku buat hal..jap lagi kena buang keja tak pasal2 lak kang..apa2 pun aku akan cuba update blog ni ekk insyaallah..


Monday, June 04, 2007

janji update kepekk hahaha

Sabtu ahad lepas manyak sangat kenduri rasenya..ada jugak member sekolah menengah aku dulu yg kawin..dia jemput tapi aku tak sempat nak gi ziarah…mana tak nya..dia kawin sama dengan tarikh saudara aku kawin lak tu..haiyaa serba salah aku tau..tak gi umah saudara kang..saudara bising, so nak tak nak aku bawak mak dengan ayah aku gi umah saudara kat shah alam jer..tapi kecian gak kat kawan aku tu..penat2 dia hantar kad kat aku..aku tak gi plak..hari tu dia turun dari seremban dan nak jumpa..aku plak yg segan..mana tak nya..dah lah dia lelaki dan dah lama giler aku tak jumpa dengan dia tau, tak moh arr gi jumpa dia semata2 nak amik kad kawin dia tu, sebab tu lah aku suruh dia pos kan aje hahaha (dulu kat sekolah aku dengan dia ada krisis hahaha dia buat aku nangis, padan muka dia sampai sekarang dia ingat kat aku lagi) macam mana lah dia sekarang ni ekk hahaha ee tak moh ingat arr sebab sekarang dia udah jadik laki org..baik aku ingat benda lain lagi bagus tau..

Friday, June 01, 2007

huhuhu amikkkkk ko wachaaaa


Minggu ni aku asyik sampai kat opis awal jer maklum lah sekolah cuti agaknya (tapi kekadang aku terpikir jugak..org cakap cuti sekolah memang lah jalan tak jem..budak2 sekolah punya pasal ke jalan jem huhuhu tak da maknanya kan bukan diaorg bawak keta gi sekolah pun)..tapi tak pa aku suka..hari ni pun aku datang awal jugak udah janji dengan kakak kat opis ni nak sarapan sesama pagi ni..kebetulan bos aku pun hari ni datang awal (tapi memang dia hari2 awal, tak kira lah cuti sekolah ke tak) nak dijadik kan cerita..aku ingat datang awal..nak tgk arr internet jap atau apa2 jer arr yang aku nak tgk dan check..sekali dia memulakan bicara lak sambil makan pau kacang yg dia beli kat memana ntah...aku pun apa lagi layannnzz jer arr..(aku ni kan pendengar yang setia hehehe) yg paling tak tahan nya…mula2 sekali bila dia start nak cerita..dia tanya aku “aida u bila nak kawin, jangan kawin lambat2 nanti nak beranak susah” hahaha uwaaa hari tu saudara aku tanya “ko bila laie” hari ni dia lak tanya, walaupun ayat dia lain sikit tapi makna still sama maa..aku udah nampak tua mehhh nak suruh kawin cepat2 hahaha haiyaaa..

Monday, May 28, 2007

ko bilo laie


cuti hari sabtu dengan ahad yg lepas, aku balik N9 sebab ada sepupu aku yg nak kawin..hari jumaat malam aku gerak dari ampang, sampai kg lebih kurang pukul 11 malam..tengah hari sabtu tu aku ke melaka jap..gi umah member opis aku yg kawin gak..oklah ekk..nasib baik lah aku tak sesat..aku bukan nya reti sangat jalan nak ke melaka tu..oklah akhirnya aku sampai jugak kat umah dia..sebenarnya ada lagi 1 jemputan kat senawang..aku tak sempat nak pegi sebab aku takot sesat jer..sampai kat melaka pun udah pukul bape tau..so kak mas sowie ekk sebab org tak dapat hadir..thanks atas undangan tu..ermm sepupu aku punya kenduri lak hari ahad semalam ar kan hehehe..malam sabtu dia angkat nikah, so hari ahad kendurinya plak..oklah ekk semua berjalan lancar jer, aku balik dan sampai ampang pukul 5 sebab lepas gi seremban saudara aku ajak singgah sendayan lak, gi kenduri kawin laie hahaha ramainya org kawin sekarang maklum arr cuti sekolah udah start kan..tapi ada satu jer yg tak berjalan lancar tau..kenapa mesti saudara aku tanya "ko bila lagi" uwaa jangan arr tanya aku macam tu..ingat aku laki mehh nak gi pinang pompuan..aku ni pompuan kena lah tunggu laki yg pinang aku haiyaa sabor jer arr...


Monday, May 21, 2007

gambor china part 2



ni arr roller coaster yg aku cakap tu..masa naik korang leh naik pakai keta kabel..kalau nak turun..korang bleh buat pilihan nak naik cabel car atau roller coaster tau..kalau yg takot macam aku ni..naik keta kabel jer udah..








ni lah keta kabel yg aku naik..oklah tak gayat rasenya...hahaha














Yu Nu Statue, a symbol of Zhuhai











loket mutiara yg aku belikan untuk mak aku sempena hari ibu tahun ni














Dr San Yat Sin Memorial Hall











Furama hotel, untuk penginapan hotel malam ke2 dan ke3..hotel ni tak best sikit..biasa2 jer hotel nya














jom kita lihat sapa yg kena..yg mana satu kaki aku hahaha

















Five ram statue, the symbol of guangzhou, macam tugu negara kat kl lak hehehe yg lain nya kambing jer..












kalau korang tgk suasana siang hari..mesti korang pun tak pecaya bangunan kat area sungai tu cantik bila malam2 tau












oklah pemandangan dia..menenangkan jiwa













gambar masa naik cruise through zhujiang river, guangzhou

gambar china part 1





kapal tobang masa pegi dan balik sama jer..tak cantik langsung










semuaorg berjalan menuju ke kapal tobang











memula tgk tiket ingat kan naik MAS sekali naik shenzhen airlines daa..ni gambor tiket dan visa china wakaka









buah peach yg kepekkk idamkan..sowie manyak2 kepek..buah peachnya aku tak dapat nak bawak balik..cuma leh bawak balik gambarnya ajer hehehe








makanan kat muslim restoran, haiyaa semuanya sajian daging kambing jer..memula makan ok lagi..sampai hari ke5 makan benda yg sama..semua dah tak larat nak telan..








gambar bilik hotel jumbo zhuhai, 1 bilik share 2 org








Friday, May 18, 2007

server down

Haiyaaa lembab nya org kat atas tu betol kan server ni..aku nak update blog pun dah tergendala tau..sabor jer arr..hari ni aku bawak negative aku punya pilem yg cuci hari tu..aku bawak gi photozzom sebab hari tu dia cuci tak cukup sifat (maksudnya cuci habis, tapi gambar yg ada kat album tu semua nya tak cukup, bleh plak jadik macam tu kan) cehhh baru aku tahu photozzom punya staff kat sri sinar ni memang mongokkk rupanya..ada ker negative aku punya lah terang gambar nya..dia gi adjust kasi gelap dan suram lak huh sengal giler..(dengki dengan gambar aku yg cute lah tu wakaka) tak pa..esok aku bawak balik semua gambar tu suruh dia cuci semua..banyak cantik aku bayar mahal2 tapi kualiti yg dia hasilkan tak bagus…padan muka ko kena buat keja manyak kali..esok aku mesti bawak balik gambar tu..

Thursday, May 17, 2007

Selamat hari telekomunikasi semua

Selamat hari telekomunikasi semua..haiyaa apa daa opis aku ni..hari ni hari komunikasi..dia punya internet down lah lak..saje jer tak nak kasi aku tenet lama2 lah tu hahaha..aku baru ingat nak upload gambar china kat sini sebab pagi tadi aku bawak cd dan cabel untuk install..so udah berjaya install..gambar yg ada kat hp aku ni dah aku pindah kan semua kat pc..nanti leh arr letak sini kasi korang tgk ekk..tak pa tak pa hari ni tak bleh esok masih ada maa..hurmmpp kendian aku sajer arr tipun maxis..aku Tanya aku punya kemuskilan masa ada kat china..mana lah tak peliknya sebelum gi china aku topup aku punya hp 60..baru 3 hari aku check dah tinggal 3 inggit jer, nak kata aku call org tak da..nak kata aku receive call sekali jer tu pun tak lama..nak kata aku reply msg..ada lah jugak tapi tak manyak..jadi aku pun tanya lah maxis apa hal..sekali dia jawap “ cik, kalau kita terima msg..kita pun akan kena charger rm1 jugak..kalau kita reply rm2 itu charge roaming cik” uwaa yg aku benggang hari tu aku tanya tak cakap pun pasal receive msg kena charge rm1 dia cakap pasal reply msg jer kena rm2, yg aku tahu kalau kita pickup phone jer yg kita kena charge haiyaaa huh maxis memang mongokkk..

Wednesday, May 16, 2007

start kerja

haiyaaaa dah cuti lama sangat..semua nya malas..nak buat keja pun malas jugak..nasib baik bos aku tak da...bleh lah update blog..kalau dia ada ntah ler hehehe...so semua layan..nanti ada masa aku masuk kan gambar2 china lak ekk..tungguuu

Tengah hari tu aku gi lah cuci gambar..tak tahan nak tunggu lama2 tak sabor rasenya nak tgk gambar aku kat china wakaka..sekali aku gi lah hantar pilem2 tu kat kedai photozzom kat opis aku ni…dalam pukul 3 lebih aku gi amik balik..sekali…uwaaaa udah ler kena charge mahal giler, tak da free2 nak besor kan gambar ke hapa ke walaupun aku gi hantar cuci sampai 3roll pilem 36pcs tu sekali gus, gambar plak tak cantik..blurrr jer gambar2 tu mongokkk nya dan ada gambar yg dia cuci tapi gambar tu tak da..nak tipu aku lah tu..nasib baik aku check..siap ko esok aku hantar balik..ko cuci lagi huh…tapi nape gambar tu blur..tu salah kamera ke, salah bateri ker (tapi bateri aku baru beli tau) ker salah org yg cuci gambar tu?? Haa tolong jawap soalan aku ni…sapa yg salah sebenarnya..uwaa aku rase gambar kat hp aku lagi cantik..tapi sayangnya aku tak amik gambar banyak guna hp tu…

Tuesday, May 15, 2007

balik ampang

selapas sarapan..aku gerak dari umah saudara aku dalam pukul 11a.m. kendian dia ajak singgah kat teluk batik jap, nak gi pulau pangkor kena naik ferry plak..so yg paling senang pegi teluk batik jer arr..dari umah pakcik aku 5 minit jer dah sampai kat teluk batik tu..saja jer melawat bukan nak mandi pun hehehe so dalam pukul 11.30a.m. aku dah gerak balik ampang...aku tak ikut highway pun...aku main redah ikut jalan lama jer dan aku balik kl tgk signboard..alhamdullilah sampai jugak aku kat ampang..aku sampai umah dalam pukul 4 lebih kot..oklah ekk..tapi aku rase ikut jalan lama jauh gak..haiyaa ntah arr..janji aku dan keluarga dah sampai umah..ok arr...

Monday, May 14, 2007

ke penang dan lumut lak

aku bangun tdur dalam pukul 07.00a.m. dan sarapan dekat otel seri malaysia tu gak..oklah ekk makanan dia..tapi sarapan bukan ada apa yg menarik pun...lepas b.fast kita org lepak kat bilik jap..dalam pukul 11a.m. baru check out dari hotel..kat area hotel tu aku nampak signboard gi butterword (aku tak tahu eja pekataan ni arr..ntah macam mana ntah ejaan dia agaknya hahaha) aku pun ikut lah jalan tu..sekali jalan lama yg aku ikut tu..memandai je aku ni..tak reti jalan pun main redah jer..ahh aku senang jer..selagi ada pekataan tu..aku ikut jer arr apa susah kan..mesti tak sesat punya lah..kalau sesat jugak...memang sengal lah org yang buat signboard tu kan..aku sampai kat b.word dalam pukul 12.30p.m. dan aku menyeberang ke sana kali ni naik ferry lak..aku bawak keta aku naik ferry hahaha...aku rase dari pada ikot jambatan, naik ferry lagi cepat tau..tak rase pun pukulan ombak dia macam pegi langkawi tu..ok jer..sampai jer kat sana...terus aku pegi ke padang kota lama..makan tengah hari jap dan beli jeruk kat situ hahaha..dalam pukul 2p.m. aku balik ke sg petani balik naik jambatan plak (adik aku nak merasa lalu kat jambatan tu hehehe)...aku terus masuk highway dan kuat kat teluk intan aku rase...dari teluk intan aku ikut jalan dalam pegi ke lumut..1st time aku gi sana..aku kesana guna signboard jer..alhamdullilah sampai dan tak sesat..au sampai kat umah saudara aku kat pengakalan tldm lumut dalam pukul 06.30p.m...malam tak gi mana pun..mana tak nya..punya lah payah nak masuk kat umah dia ni..nak kena tinggal kan ic arr..dan kena amik pass arr..haiyaa baik dok kat umah jer..malam tu aku bermalam kat umah dia plak...

Sunday, May 13, 2007

ke sg petani lak

Aku mangun tdur pukul 07.30a.m. terus msg abg aku suruh tolong jemput kat umah kak shikin…aku dapat tdur kejap jer..uwaa sakit pala otak aku tau hehehe…dalam pukul 8.45a.m sampai kat umah abg aku, aku turun kan abg aku kat umah dia kat puncak jalil dan aku terus drive balik umah..(uwaa windu nya kat keta aku..nasib baik ok lagi dan tak da apa2) aku sampai umah dalam pukul 09.30a.m. dan aku tdur jap..nak hilang kan sakit pala dan supaya aku tak ngantuk sangat memandu ke sg petani nanti..oklah ekk dalam pukul 10a.m aku bangun tdur, mandi dan bersarapan..pukul 10.45a.m aku gerak gi uitm sg petani kedah plak (gi jemput adik aku yg study kat sana, dia cuti semesta..nak bawak balik barang semua katanya) sampai kat uitm merbok dalam pukul 6 petang…lepas tolong adik aku angkat beg masuk dalam kereta..aku gerak gi cari hotel plak..kitaorg check in kat hotel seri malaysia sg petani dalam pukul 07.45p.m. udah amik kunci dan letak barang..aku bawak family aku kat restoran pelita sg petani dekat area hotel tu jugak (mak aku ni manyak kali ajak makan nasi kandar..udah sampai sana aku bawak dia gi makan kat situ) fuhhh nasib baik aku nga2 habis makan polis trafik pun datang, kalau aku melepak lama lagi kat situ..mesti keta aku kena saman tau..mana tak nya..aku ikut jer org parking kat situ..aku mana tahu situ tak leh parking keta hahaha lepas makan balik hotel, tak gi jalan mana pun..aku penat hehe pukul 10.30p.m. aku udah tdur..layan mimpi2 indah (hahaha dan2 jer..dan penat, mana lah ada mimpi2 indah laie)

Saturday, May 12, 2007

china part 5

Kali ni aku bangun pukul 7a.m lak..maklum arr hari ni last aku kat china..kena lah mangun lambat sikit..pukul 07.30a.m. kitaorg sarapan dekat seasons restorans..dalam pukul 08.30a.m. check out dari hotel dan terus pegi ke silk extibition centre, aku ingat nak beli sepasang..tapi mahal sangat daa so tak jadik lah aku beli silk tu (hurmmpp sabor jer arr selama beberapa hari kat sini asyik aku jer yg kena tau..biarlah aku jer yg tahu benda ni..sedihhhnya..rase nak nangis jer, geram pun ada tau kalau aku pikir2..tapi biarlah rahsia..kalau aku luahkan bukan korang paham pun..baik aku diam kan jer hehehe) lepas tengok sutera dalam pukul 09.30a.m. kitaorg terus pegi window of the world (tempat ni sama jugak macam splendid of china tu..tapi yg beza nya..kat sini semua arca2 dari seluruh dunia, Malaysia je yang tak da..Cuma yg ada rumah kampong Malaysia jer yg diaorg buat sebagai kedai2 untuk menjual barang perhiasan kat sana) dalam pukul 12noon keluar dari window of the world dan terus pegi tempat makan..lepas je makan dalam pukul 01.20p.m. pegi ke dongman shopping street plak..hahaha shopping lagi..tapi aku rase sini mahal sikit lah..dan tak berapa best…shopping malam semalam kat louhu shopping compleks tu lagi best tau..habis jer shopping dalam pukul 05.00p.m. pegi last dinner dekat muslim restorans..habis je makan dalam pukul 06.40p.m. terus pegi airport..07.20p.m. sampai airport dan 09.55p.m. naik flight balik Malaysia(nasib baik ok jer..tak da flight yg delay)..hahaha kelakar jer aku rase..setiap kali kastam check tak kira lah kat Malaysia atau kat china..mesti bila aku jalan..bunyi2 benda tu..kena lah check 1 badan..bukan aku bawak apa pun..aku pakai tali pinggang kepala besi jer daa..sebab tu lah dia bunyik2 hahaha..01.50a.m. sampai kat klia dan dalam pukul 02.30a.m. sampai kak umah kakak opis aku di puchong.. aku tumpang tdur kat umah kakak tu..dan pagi esok baru aku balik umah...

Friday, May 11, 2007

china part 4

mangun pagi pukul 6a.m. siap2 dan terus pegi sarapan dekat tiffany coffee house, kali ni aku siap bawak roti dan tuna hahaha (bekal dari Malaysia..selagi bleh makan dan blum luput tarikh nya, aku bawak je turun makan, tak nak aku makan roti kat otel tu..keras giler roti dia)..habis sarapan kitaorg check out dari hotel furama dalam pukul 08.20a.m. dan terus pegi masjid yg paling tua dekat jalan guang ta..sedih aku tgk masjid dia..dah arr terselit kat celah2 bangunan..masjid nya pun usang tau..tak macam masjid pun aku tgk..dalam pukul 09.40a.m. kita org gerak ke shenzen plak…sampai kat sana dalam pukul 11.30a.m. dan terus pegi tempat makan (korang pun mesti dapat agak kan haha menu dan restoran yg sama lagi) lepas jer makan..dalam pukul 12.50p.m. kita org terus pegi Shenzhen xingyu mineral museum(aku lupa daa..tempat ni tempat apa ekk hahaha aku rase tempat jed jugak kot, tapi sini punya jed ori tau..siap ada sijil dari kerajaan china tu) kemudian dalam pukul 01.40p.m. kita org terus pegi ke splendid of china plak, kat sini ada arca2 kecil bandar2 dan tempat2 yg menarik kat china, menarik jugak tempat ni…habis jer melawat kat sana..dalam pukul 04.00 kitaorg pegi tgk petunjukan kuda (rase macam tgk cite cina purba lak) dan lepas tu dalam pukul 5p.m. tgk petunjukan tarian daerah2 kat negeri china plak (menarik jugak tau, mana tak nya..kat pentas dia menarik..siap ada air pancut lagi tu…tapi tak leh amik gambar dan video arr..kalau nak kena beli vcd dia, aku tak beli pun..nanti copy cd kat member opis aku jer) 06.30p.m. bas gerak pegi tempat makan malam, dan apa yg aku nampak dalam pejalanan ke sana..kebanyakan jalan dekat shenzen semua tanam pokok mangga tau (sekarang buah mangga tengah banyak).. dalam pukul 06.45p.m. sampai dekat muslim restoran..lepas makan malam dalam pukul 07.40p.m. check in dekat country plaza hotel plak..hotel ni pun menarik jugak tau 4 bintang gak..lepas hantar beg dekat bilik, dalam pukul 08.30p.m. pegi shopping dekat Louhu compleks oklah murah2 tu dan macam2 ada, yg kelakor nya...mesti korang akan kena tarik dengan org kedai tu..nak suruh korang beli kat kedai dia(aku lah mangsa yg kena tarik tu) hehehe dan dalam pukul 11p.m. compleks tutup dan terus balik bilik tdur, sebelum tu sempat lagi singgah dekat kedai muslim depan hotel..layan teh tarik hahaha tapi tak best sangat arr teh tarik dia (udah berapa hari baru dapat minum teh tarik dan ais sebab kat china diaorg asyik minum teh cina dan panas2 jer..mana ada ais2 ni)…lepas minum balik hotel tdurr

Thursday, May 10, 2007

china part 3

Mangun pagi pukul 6a.m. siap2 dan turun b.fast dekat tiffany coffea house (sama jugak kena sarapan makan roti dan oren juice jer) lepas sarapan kita org terus gerak ke Foshan plak dalam pukul 08.20a.m. sampai kat sana kitaorg melawat Mr. Wong Fei Hong hometown..(sapa yg tgk cite ala2 ninja mesti kenal dia ni) lepas melawat kat sana kitaorg terus pegi ke zhu temple dan melawat muzium wong fei hong…dalam pukul 11.45a.m. pegi lunch dekat muslim restorans dekat foshan city (macam biasalah restoran yg sana menu jugak yg sama wakaka) dalam pukul 11.45a.m. balik ke Guangzhou..dalam pukul 12.30p.m. kita org pegi extibition centre for jed..kedai org malaysia dekat foshan…(huh nama jer org Malaysia..tapi still tipu org malaysia gak..member2 opis aku udah kena tiru beli jed yg murah kualiti nya..nasib baik aku tak beli hahaha)..dalam pukul 02.20p.m. kita org pegi shopping dekat shanxiajiu walking street (ala2 petaling street gak arr tapi dia besar lagi..larat dengan tak larat jer korang nak jalan) habis jer shopping dalam pukul 06.20p.m. dekat sana..kita org pegi dinner dekat tempat yg sama lagi huwaa (tak best langsung) lepas habis makan malam, aktiviti bebas lagi..kali ni kita org pegi ke Beijing Lu plak…dalam pukul 07.10p.m. kitaorg kesana..oklah ek..macam2 adaa Cuma mak ayah aku jer tak da kat situ hehehe (windunyaa)…dalam pukul 10.20p.m. kita org balik semula ke hotel furama dengan berbekal kan sehelai kertas yg ada tulis nama hotel dan nama jalan (tour leader yg tolong tulis kan) akhirnya kita org selamat sampai kat hotel..sampai je kat hotel dalam pukul 10.30p.m. aku dengan kakak bilik aku terus pegi tingkat 8..kita org buat foot reflexsologi(btol ke ejaan dia ni ekk hahaha hentam jer arr) hahaha penat berjalan kita urut kaki dulu..charge pun murah jer dalam rmn50 = rm25 per 60minit tu..habis urut kaki..kita org balik ke bilik dan tdur..

Wednesday, May 09, 2007

china part 2

Huwarghh awal nya aku mangun tdur pagi ni..pukul 6a.m udah terjaga..mana tak nya..kat sini cuaca dia kejap jer terang benderang..pukul 6a.m. dah terang gila macam dah pukul 9a.m. kat Malaysia..hahaha sabor jer ar ekk macam tak biasa mangun tdur awal…tapi kalau nak mangun lambat pun bukan nya bleh..manyak tempat nak pegi hari ni..dalam pukul 07.30a.m. semua org sarapan kat marco polo restoran hahaha nama bukan main laie..tapi sabor jer arr roti dengan oren juice jer yg bleh makan..yg lain harem wakaka..lepas b.fast kita org check out dari hotel dalam pukul 08.20a.m…dan dalam pukul 08.30a.m. kita org gerak ke Guangzhou plak..dalam pejalanan nak ke guangzhou kita org melawat Yu Nu Statue a symbol of Zhuhai (kat sini tempat jual mutiara..sapa yg minat nak beli mutiara tu bleh gi kat sini..murah gak tau..yang paling murah krim untuk sunburn dia..buat dari pearl tu) lepas melawat yu nu statue kita org pegi zhuhaijing shan sante cable way plak..ni lah satu2 nya cable car yg ada kat negara china(tour leader tu yg cakap macam ni)..aku pun try lah naik..aku ingat kan cable car dia macam kat genting..ada cover2..tapi tak tau plak..cable car dia macam buaian tu..tak da tutup dengan apa2 pun cuma ada penghadang supaya tak jatuh jer hahaha seram siot..tapi best…dan dia ada 2 pilihan kalau nak turun..naik cable car balik atau naik roller coster..tapi aku pilih cabel car jugak..ee takot aku nak naik roller coster..tinggi tu..sampai kat atas tu..kita bleh tgk seluruh Bandar zhuhai..lepas gi sana, kita org terus pegi makan tengah hari kat restoran yg sama dan menu yg sama gak cuma tempat jer yg lain2 (sabor jer arr)..lepas makan dalam pukul 12noon bas gerak ke Guangzhou..dan sampai kat sana dalam pukul 02.10p.m. dalam pukul 02.30p.m. kitaorg check in kat hotel furama lak…semua org kena letak beg dan turun balik sebab nak pegi melawat Dr San Yat Sin Memorial Hall lak..habis melawat terus pegi Five Ram Statue lak (the symbol of Guangzhou) lepas tu dalam pukul 05.50p.m. pegi dinner dekat boston hotel lak..ada restorans muslim kat sana (menu yg sama lagi)..lepas makan kita org terus pegi kat cruise, sampai kat sana dalam pukul 07.20p.m. bersiar2 kat atas kapal plak sepanjang sungai guangzhou..cantik jugak pemandangan malam tu..tenang je pikiran..dalam pukul 09.00p.m. semua balik ke hotel dan aktibiti bebas..semua bleh gi jalan2 dekat Bandar Guangzhou sendiri..dan yg paling menarik, kelakar dan takot gak aku rase..ada lah peminta sedekah ni..dia suruh anak dia mintak sedekah…kalau org tak nak kasi duit..budak2 tu siap peluk kaki korang dan tak kan lepaskan wei..percaya atau tak member opis aku kena..gambar dia aku tak sempat nak amik sebab aku sampai lambat sangat..kawan aku arr lambat sangat turun dari otel..lepas kejadian tu semua balik otel dan tdur..

Tuesday, May 08, 2007

china part 1

Aku sampai dekat airport KLIA dalam pukul 5.30a.m...sampai2 kat sana gi sarapan dekat McD jap dengan budak2 opis aku..haiyaa pagi2 buta makan..walaupun tak selera tapi makan gak sikit, takot nanti kat ateh kapal tobang ntah apa makanan yg dia kasi agaknya..nak alas perut punya pasal..oklah hentam jer nanti tak da lah aku mabuk udara..(iyer ker kalau tak makan leh mabuk udara hahaha ntah arr ekk aku pun tak tahu)...dalam pukul 07.50a.m semua org udah mula naik flight (nasib baik flight tak delay)..hati aku berdebar2 jugak tau masa tu..macam mana lah rasenya..ni lah 1st time aku naik kapal tobang…tepat pukul 08.00a.m. bila semua org dah naik kapal tobang, kapal tobang udah mula memanaskan engine dan tobang sikit demi sikit dan tinggi nun di awan..fuhhh selamat gak akhirnya aku terbang kat udara..oklah naik kapal tobang tu..biasa jer aku rase..tak da mabuk udara pun (hahaha belagaknya aku) dalam pukul 11.50a.m kita org sampai kat Shenzen Airport..lepas sampai kita org terus gi muslim restoran di shenzen, sampai kat sana dalam pukul 01.30p.m. mula2 tgk masakan dia menyelerakan lah jugak..tapi bila rase makkk aii masam dan masin nya..tumpah garam ke org china ni masak…garam kat sana murah agaknya..lepas makan dalam pukul 2p.m. kitaorg gerak pegi zhuhai plak, kita org sampai dekat muzium Dr. San dalam pukul 4.20p.m. lama jugak tau pejalanan dari shenzen nak ke zhuhai…lepas melawat muzium Dr. San (aktibiti untuk hari ni melawat muzium jer) kita org pegi muslim restorans dekat zhuhai plak..sampai kat sana dalam pukul 06.20p.m. kali ni masakan dia dah kurang masin sikit sebab tour leader kita org dah suruh dia kurangkan garam..tapi haiyaa gila lah…semua hidangan makan malam berasaskan kambing tau…goreng sayur dengan kambing..kari kambing..dan semuanya kambing lah hari tu..nak tak nak makan jugak arr..lepas makan dalam pukul 08.00p.m. check in dekat Hotel jumbo Zhuhai..oklah ek hotel dia 4bintang kot, selesa dan ok arr...dan pukul 09.50p.m. aku udah tdur penat lah katakana pejalanan 1 hari ni zzZZZzz

Monday, May 07, 2007

China i'm coming

lagi beberapa jam jer aku akan kesana hahaha mintak2 arr aku selamat pegi dan selamat kembali insyaallah, macam2 benda yang bermain kat fikiran aku sekarang ni ..nak buat keja pun malas rasenya tau, mood cuti dah mengatasi segala2nya wakaka..macam mana lah ekk rasenya naik kapal tobang, ni lah pengalaman pertama aku naik kapal tobang, gayat ke tak aku nanti agaknya ekk hehehe..haiyaa ramai plak budak2 opis aku ni kirim suruh tolong belikan barang, nak beli itu dan ini..aku ni dah arr payah sikit nak menolak pemintaan org dan cakap tak nak..huh padan muka aku..nak tak nak kena cari dan belikan jugak lor..dan yg paling kelakar aku rase..ada ke patut org pilih aku yg setahun jagung ni jadik team leader wakaka..amik perhatian semua, kalau ada org yang hilang jangan salah kan aku tau sebab aku memang tak ponah jadik ketua2 ni..jadik harus diingat keselamatan anda tanggungjawap anda sendiri wakaka

Saturday, May 05, 2007

yahoo lagi 2 hari

wahh sebelum sampai masanya aku rase lambatnya masa ni berlalu, bila udah nak dekat aku rase masa ni cepat sangat lah plak..rase esok udah nak ke sana hahaha sengal jer kan..apa2 pun..lagi 2 hari aku akan ke negara china..so korang kat malaysia ni jangan windu kat aku nanti tau wakaka (ntah2 aku yg windu kat korang ko haha gi tak kose rindu merindu)..aku kesana seminggu jer, lepas balik dari sana hari ahad, aku kena terus pegi ke sg petani, kedah jemput adik aku plak (mesti nak aku akan cakap lagi..budak ni memang tak reti penat wakaka) cadangnya nak bawak family aku jejalan ke langkawi udah kesana lah katakan..tapi kalau gaji lum kuar..langkawi tadak penang jer lah nampaknya...so doakan aku selamat pegi selamat kembali yer aminnn

Wednesday, May 02, 2007

wesak day

btol lah cakap mak aku "budak ni tak reti penat langsung, asyik bejalan jer" hahaha ntah lah ekk mungkin hobi aku ni suka bejalan agaknya sebab tu lah aku tak reti penat wakaka tapi sesekali berjalan esok pagi mangun keja..sakit gak urat2 kaki aku hahaha...wesak day aku ajak mak dengan adik aku gi jalan2 kat kl..sajer jer..selain tu aku leh beli tshirt dengan sandals kat sogo hahaha ada offer lagi tu...(uwaa bila lah nak gaji ni..kala gaji kan best..leh beli macam2 laie)

Tuesday, May 01, 2007

hari pekerja

selamat hari pekerja semua..wahh rase udah lama aku bekerja start lepas spm sampai lah sekarang ni aku bekerja...bekerja bukan untuk diri sendiri tapi aku kerja untuk semua macam lagu anuar zain tu semua untukmu chewahhh..masa hari pekerja tu..aku sempat bawak family aku gi jejalan kat cameron highland(macam mana eja daa pekataan ni..mesti salah aku rase hahaha gasak arr) ingat kan nak dok kat sana..tapi tak moh arr esok mesti jalan jem punya..aku gerak sana pepagi dan balik kl malam nya..oklah ek ramai gila org kat sana..cameron pun bleh jem..aku tak beli apa pun..cuci mata udah ler wakaka...

Thursday, April 26, 2007

apa kena mengena kerja dengan kamera wakaka

Hahaha gila banyak aku punya posting hari ni..mana tak nya..bos gi ateh..mula lah aku yg kek bawah ni mengulor macam ulor lidi wakaka jahat btol aku ni..amik kesempatan bila bos tak da kat tempat dia hahaha dulik hapa aku..sapa suruh dia tak istihar kan cuti hari ni..sendiri mahu ingat lor…ntah apa2 arr tau..manyak company yg cuti..company aku jer yg tak reti2 bahasa untuk istiharkan cuti so semua staff kena kerja lor haiyaa tak pa lah..janji lagi beberapa hari aku akan ke CHINA yehaaaa..tapi masalahnya kamera aku rosak huwaaaa aku tengah cari kamera nak pinjam ni..korang ada kamera tak…aku nak pinjammmm hehehe seyes ni beb aku nak pinjam kamera..

salad


Hahaha lepas demam sandwich..aku sekarang demam salad plak..benda ni paling senang nak buat dan tapau gi opis..korang kalau nak buat pun leh gak tau, selain senang disediakan..salad ni pun sangat berkhasiat hahaha..so kita mamam dulu

cadangan

(sebenarnya aku nak send benda ni hari selasa..tapi tak berkesempatan, tu yg aku pos hari ni hahaha layannzz jer arr ekk) Semalam aku emergency leave wakaka rase malas plak nak gi keja semalam sebab bos aku dah balik dari china, jahatnya aku ni kan…jahat2 aku pun, aku cuti semalam kerja2 aku dah aku clearkan hari sabru hari tu dan sebab tu lah aku berani cuti, aku masuk keja hari ni pun..dia diam jer dan tak tanya apa2..

Sebenarnya beb..aku nak beli laptop ni...korang tahu tak jenama apa yg ok dan kalau nak beli laptop..nak kena tgk apa daa..aku tak tahu ni..please kasi la aku cadangan2 korang yg bernas tu hehehe..tengkiu

Friday, April 20, 2007

gantung sekolah

Dalam pejalanan aku balik umah petang semalam..cikgu sekolah adik aku call..dia suruh aku datang kat sekolah petang tu jugak…ahhh sudah 360°otak aku berpusing pikirkan apa lah agaknya cikgu suruh datang sekolah petang tu jugak..hurmmpp mesti adik aku buat hal lagi…ternyata apa yg aku pikirkan tu betol...adik aku kena gantung sekolah selama 14hari haiyaa!! kalau dia buat kesalahan lagi lepas digantung sekolah lepas ni, dia akan ditukarkan ke sekolah lain plak nampak gayanya…ingat tukar sekolah senang agaknya..ee pelik dan geram aku kat adik sorang ni..ntah apa masalah dia agknya sampai jadik nakal macam tu..nak jer aku cekik2 dia (wakaka kejam gila aku nak cekik terus) dulu aku, abg aku dan dua adik pompuan aku sekolah kat sana jugak..tak lak buat hal macam ni sekali..tak penah mak ayah kena panggil ke sekolah atau apa2 pun..ni bila time dia dan syafiq..macam2 hal plak..tahun lepas syafiq..syafiq dah ok..dia plak buat hal..dia ingat sekolah rendah dengan sekolah menengah sama agaknya..hai ntah lah ekk geramm gila aku bila pikirkan benda2 ni…ermm yg paling aku kecian kat mak dengan ayah arr..lambat sangat nak tunggu diaorg ni matang dan dewasa..ini lah dugaan membesarkan anak2 agaknya hurrmmpp

Wednesday, April 18, 2007

ah sudah

untuk peminat2 sandwich aku wakaka (sandwich aku ada peminat lah plak sekarang) hai ni aku tak sempat nak buat sandwich sebab aku ingat nak gi opis lambat sikit, nak hantar adik aku pegi puduraya, dia nak balik sg petani hari ni..tapi tak bleh plak sebab aku kena pass dokumen pepagi ni haiyaa tak sempat nak buat sandwich tu) mee kicap pun aku tak sempat nak gi beli haiyaa..

alaaa kecoh lah budak department aku ni..nak di jadikan cerita..aku tengah tgk aku punya blog tadi..tetiba dia datang belakang aku plak..dah arr aku large kan page ni..so dia nampak arr gambar china tu wakaka...dia cakap..ohh u curi dari inbox sapa haa wakaka...kecoh btol lah dia tu...ahhh aku buat bodoh jer..bukan aku amik gambar dia pun..sibukkk lak dia nak tgk aku buat hapa..

oklah daaa tu jer aku nak cerita sebenarnya wakaka..janji update blog kan wakaka

Tuesday, April 17, 2007

sandwich


Wakaka dah 2 hari berturut2 aku buat sandwich dan bawak gi opis..apesal ntah rajin sangat sekarang ni nak buat sarapan sendiri…sedap jugak rasenya tau (wakaka isi bakul angkat sendiri) semalam aku buat sandwich tuna + salad + tomato jer..hari ni advance sikit, sandwich tu aku letak tuna + isi ketam + salad + tomato..pencuci mulutnya plak sosej wakakaka gila manyak benda aku letak…main hentam jer..janji leh sarapan dan makan sandwich tuna tu cukup arr kan..nyum nyumm nyummm bestnyaaa…kalau korang nak rase buat sendiri ekkk wakaka sedap woo selamat mencuba hahaha

Thursday, April 12, 2007

xcited







Minggu ni staff cina yg pergi china tu udah mula bekerja…lepas tgk dan dengar cerita pengalaman diaorg masa bercuti kat sana..aku dan staff2 melayu yg akan pegi bulan mei nanti jadi exited giler lah plak wakaka tak sabor rasenya nak menjejak kan kaki kat sana tu…macam mana lah rasenya naik kapaltobang (ni arr kali petama aku naik biasalah tu gayat sikit wakaka) mesti best dan seronok kan..apa2 pun bukan naik kapaltobang yang aku herankan..tapi menjejakkan kaki kat china tu yg aku nanti kan..nak gak tgk negara org..best sangat ker wakaka (tapi aku rase memang best pun sebab aku tgk gambar2 budak2 ni cantik2 lak tu) masa diaorg gi sana cuaca mencecah 10Âșc..waktu kita org gi sana lak nanti bape lah suhu dia agaknya kan hehehe…ee lambatnya masa ni berlalu..cepat lah sikit jalan…aku nak gi china maa wakaka

p/s :- gambar2 ni aku amik kat inbox budak2 cina yg dah gi sana wakaka



Wednesday, March 28, 2007

aku bukan untuk mu

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun takkan pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan ku mohon maafkan aku
Aku menyesal t'lah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya untuk diriku

Intro

Meski kau memohon meminta hatiku
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku

Saturday, March 24, 2007

Lahir Pada Thun 80-an

untuk bacaan pada masa lapang...enjoy...sure korang teringat balik zaman2 skolah dulu...

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats,Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forgetNinja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawanwarna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua katseblah...ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastubunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yangberlubang, kene laa tampal.ni sure korang igt...

program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 timetuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukultapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular utk meluangkan masa dgnfamily. ni for those yg dok KL laatime skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atauPallas Jazz.ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stokingtebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang pun 5 inggit je.kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, DingDang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warnawarni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.tak dilupakan, 'Ti Kam'.

bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlmclass.tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apekkat luar skola tuh...lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kitapegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluarawal..

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,rounders laa...permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batangaiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 colortu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.baling2 kapur laa.hmm...

udak2 kat university skarang, kebanyakan nye lahir thn 1987/88.skarang digelar 'remaja'.bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the World, We Are theChildren...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg Westlifenyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.AIDS wujud sejak diorg lahir.CD pun wujud time diorg lahir.Michael Jackson dah putih dah time tu.Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...

dan diorg skarang tak reti nakswitch on TV kalau xde remote control.dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpahandphone...hmm...

jom kite check, kite ni dah tua ke:
1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum
2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin
3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je
4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone
5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari
6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembangpasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,nakal2 dulu...
7. last skali, bile dah bace benda ni, korang akan terpikir utk forwardkand kt member2 lame korg. Sure diorg suke punye laa...macam aku gak..aku forward kan dari email kawan aku kasi ni wakaka

heheheYaa, kite pun dah semakin tua!!Teringat zaman2 dulu kan?

Cheers to the 80s babies!!!

Wednesday, March 14, 2007

Passport

minggu ni tetiba jer company aku kata trip untuk staff pergi China tu comfirm dan aku rase diaorg punya comfirm macam tergesa2 jer tau..mana tak nya memo kuar 8hb..dia suruh comfirm nak pegi ke tak 10hb dan photocopy passport kena submit 20hb..gila ker hapa company aku ni..sukahati dia jer buat keputusan macam tu tau..dan dalam memo tu katanya sepatutnya staff melayu dengan india akan pergi dulu 31hb March ni..ramai yg tak setuju mana tak nya..semua lum kumpul duit lagi hahaha termasuk lah aku...so setelah bincang2..melayu dan india staff akan kesana 08hb Mei nanti sampai 12hb Mei yehaaa..My Dream Come True..

wakaka sebenarnya aku bukan nak cerita pasal company trip gi China…tapi sebenarnya aku nak cerita pasal pengalaman aku gi Jabatan Imigresen semalam buat passport wakaka..gila lah tau…pepagi aku masuk opis dulu..dalam 8.30 aku gi sana sampai lebih kurang pukul 9..nasib baik lah semua dokumen aku dan lengkap so pergi sana terus amik number jer arr...haiyaa bayangkan arr aku dapat number 1215 dan number sekarang 1113 bape org lagi aku nak tunggu tu..tapi semalam memang ramai gila org..pelik plak rasenya..manyak btul duit diaorg ni buat passport..wakaka sengal jer..

tunggu punya tunggu sekali number aku pun dipanggil rasenya dalam pukul 11 lebih jugak arr…aku ingat lepas number panggil submit borang terus bayar..rupanya tak..kena tunggu laie..untuk proses bayaran..number akan panggil jap2 lagi haiyaa jap2 lagi hapa...hampir 1jam jugak aku tunggu kat sana..lepas dah buat bayaran org tu kata passport aku akan siap selepas 2 jam..fuhhh gila lah lama aku kena dok kat sana..mintak2 arr org opis tak mintak aku keja halfday..kang rugi plak setengah hari aku punya cuti hehehe...tunggu punya tunggu akhirnya passport aku siap pukul 3 lebih..fuhhh bayangkan arr punya lah lama sebenarnya nak buat passport ni..beku jugak montot aku semalam..terlelap ntah bape kali agaknya wakaka...tapi tak pa..janji passport aku dah ada..bleh aku gi China lepas ni wakaka yehaaaaaa

Wednesday, March 07, 2007

Happy Besday Kakteh


happy besday to you, happy besday to you, happy besday to kakteh..happy besday to you hehehe…kat sini bleh arr kngah nyanyi kan untuk ko..kalau kat tipun..tak kose..kang ko kata suara aku sedap lak kang..tu yg tak sanggup nak dengar ko punya komen tu wakaka..nway kngah doakan semoga ko panjang umur, murah rezeki dan sehat selalu hendaknya yer..belajar rajin2 dan jangan lupa solat..

Tuesday, March 06, 2007

erti hidup


Dah lama jugak rasenya aku tak update blog ni..lama pun beberapa hari jer hehehe…bukan tak nak update tapi ntah lah ekk..tak tahu nak mula kan macam mana, aku selalu cerita kat sini benda yg biasa2 jer..yg emosi sikit aku pendam kan dalam jiwa ni..org selalu tgk aku happy tapi hakikatnya hanya Dia yg tahu perasaan aku, aku tak nak luahkan kat sini tapi kalau tak luahkan hati dan perasaan aku yg sakit..dan kalau aku luahkan plak org kata aku tak bersyukur plak ermm ntah lah ekk, ntah apa yg aku harus buat sebenarnya agaknya kan…mungkin aku perlukan seseorang untuk ceritakan semua ni..dulu adik aku yg study tu ada..sekarang dia dah dok jauh..nak cerita kat adik yg sorang lagi..dia Cuma pandai dengar jer..kalau bab beri pendapat dia kureng sikit..ntah arr…dalam membuat keputusan aku mesti akan serba salah..tak kira lah apa jua yang aku lakukan dari dulu sampai arr sekarang..aku mesti akan pikir perasaan org lain dulu dari perasaan dan kemahuan aku sendiri..tapi kekadang pengorbanan yg aku buat tu..tak seorang pun paham dan hargainya…malah aku balik yg disalahkan walaupun aku rase aku dah buat yg terbaik untuk semua org..dan kekadang aku terpikir jugak untuk pergi jauh2 dari semua ni…aku tertekan dengan keadaan persekitaran ku…

Tuesday, February 27, 2007

rejeki...rejeki....rejeki


wakaka gila syok dan best hari ni..manyak btul org murah hati kasi kat aku angpow wakaka esok tak nak mc lagi arr sampai akhir minggu ni..sebab minggu ni jer last cina raya..nampak nya mc kena tunda minggu depan jer arr tau wakaka masyukkkkkkk

Thursday, February 22, 2007

start kerja

hari ni kebanyakan staff melayu dan india dah mula kerja kat tempat aku ni..pepagi lagi datang awal gila..jalan tak jem lah katakan..tapi sampai awal pun tak leh masuk opis jugak..kena tunggu bos yg bukak kan pintu opis..ntah apa lah pantang larang cina ni agaknya..kalau after chinese new year..bos yg kena datang bukak pintu opis..haiyaa karut btul lah kan..nak bukak opis sesiapa pun bleh maa..tapi lantak arr tu dia punya adat agaknya..kitaorg tgk kan ajer..kalau nak ikut tak mungkin kot..mengarut jer benda tu hehehe...tapi jangan tak percaya pagi tadi boss kasi angpow kat semua wakaka..

ermm aku punya bos yg sengal tu cuti lagi..isnin nanti baru dia start kerja haiyaa ingat kan dia tak da aku happy..tapi bosan gila lah plak..nak tenet..ntah apa yg aku nak tenet kan..nak buat keja malas lak tu...modd raya ada lagi (wakaka macam aku lak yg raya ni) haiyaa ntah arr memang aku pemalas nak buat kerja hari ni kot...haiii ntah arr..tapi hari ni memang mosan gila kat opis ni...sabor jer arr tau..mosan mosan dan sangat lah mosan haiyaaaaa

Friday, February 16, 2007

Gong Xi Fa Cai

wakaka rase best lah plak hari ni...cina nak raya kita org yg happy..apa tak nya..hari ni semua staff bleh balik pukul 3..esok dah start cuti sampai lah 21hb wakaka apa lah aku nak buat cuti panjang ni agaknya ekk haiyaa...dok umah tgk tb jer lah kot..ermm tadi aku dapat angpow wakaka lepas raya mesti dapat manyak angpow laie...syokkk gila woo, korang ada dapat angpow tak?? wakaka..oklah nway happy chinese new year ekk semua...

Wednesday, February 14, 2007

I’m coming

Hehehe macam lagu rain lah plak..haiyaa baru lah hari ni aku bleh bertenet kembali..gila sengal server opis aku…1 minggu lebih jugak dia down..nak guna hp..ee tak da makna nya..nak tak nak kena tunggu jugak arr sampai server dia ok wakaka..ermm tak da apa cerita menarik pun..kalau ada pun..aku dah lupa agaknya wakaka…nway happy valenfren semua..valenfren tau..bukan valentine wakaka…

Thursday, January 25, 2007

Sejenak yg lalu keh keh keh

17.01.07 – aku tanya mak aku lagi…”mak macam mana ni..jadik tak nak gi jumpa kakak minggu ni..mak tak leh mintak cuti kerja ker” wakaka mula lah mak aku pening pala tengok kalender kerja dia…serba salah mak aku jadik nya..wakaka jahatnya aku ni main2 kan mak aku plak..aku tahu mak pun windu bangat nak jumpa adik aku tu..saje jer aku Tanya manyak2 kali kat mak aku..wakaka…mak aku pun jawap lah “alahai ngah mak tak bleh mintak cuti lah sebab minggu ni makcik ton nak cuti plak” kendian aku pun cakap kat mak aku balik “ alaa kalau mak tak bleh cuti..macam mana kita nak gi jumpa kakak..kakngah tak keja tau minggu ni” wakakaka mak aku pening pala tgk kalender balik…

18.01.07 – hari yg ditunggu udah tiba wakaka (apa lah aku ni tak lawak pun ketawa gak) dah lama jugak aku plan dengan adik aku ni, nak rahsia kat semua org yang hari ni dia nak balik umah, nampak nya menjadik jugak tau rancangan kitaorg tu…semua org tak tahu melainkan aku dan dia jer..dia sms aku cakap akan naik bas dari sg petani pada pukul 4 petang dan maybe sampai kat puduraya pukul 9 lebih..malam tu kl ujan lebat jugak…dalam pukul 8 lebih aku dah kuar umah..takut jem nanti..kl ni bukan leh pakai sangat..ujan sikit pun dah jem giler…masa nak kuar tu…adik aku tegur..ko nak gi mana kngah..aku jawap arr “nak gi kuar kejap” dia marah jugak tau kat aku “ko ni ujan2 pun nak kuar jugak” aku apa lagi buat bodoh dan terus kuar wakaka…alhamdullilah semuanya lancer jer..adik aku sampai kat kl dalam pukul 8.45malam…aku pun bawak dia balik…sampai kat umah..aku masuk dulu..aku cakap kat diaorg semua..kawan2 aku dating…semua berlari masuk bilik…biasalah adik2 aku pemalu semuanya wakaka..sekali dila pun masuk rumah..haa apa lagi…aku plak kena marah sebab tipu diaorg hahaha lawak gila malam tu tgk reaksi diaorg semua tau…

19.01.07 – aku gi kerja macam biasalah..saje mengatal aku pagi tu nak call mak tanya dia masak apa hari ni, mak beli lauk apa hari ni..mak jawab “mak beli ikan 2 ekor jer” aku cakap “ikan keli dengan sayur kailan ada jual tak”(adik aku suka makan benda ni) , mak jawab “tak da lah jual hari ni…mak tanya kenapa…aku cakap tak da apa saje je tanya…kalau ada jangan lupa beli tau” lepas beli ikan mak balik umah…masuk umah mak mesti tgk bilik aku dulu…kebetulan pagi tu aku memang tak kemas katil..mak dan jerit2 tanya..”kngah ko tak keja ek hari ni”..dan kebetulan pulak dila masuk toilet masa tu..k.lang pun jawap lah “dia kerja lah mak” mula lah mak membebel “kngah ko kalau nak gi kerja suka tak kemas katil dulu” wakakaka aku lak yg kena bebel..adik aku pun kuar dari bilik air terkejutkan mak aku..haiyaa macam mana lah reaksi masa tu agaknya kan..aku kat opis..tak leh tgk haiyaa..tapi sendiri mahu ingat lor..mesti touching kalau tgk punya…petang tu mak tipun aku…mak cakap..”ohh pandai ekk ko tipu mak” aku pun ketawa jer lah hahaha.saje jer..

20.01.07 – hari ni adik aku kuar..aku dengan mak tak gi mana pun..dok kat umah jer..nak kuar keta tak da..abg aku pinjam keta dia repair plak haiyaa

21.01.07 – adik aku balik kedah naik bas pukul 11pagi..aku ingat nak gi puduraya hantar dia..tapi dia cakap kawan dia plak nak hantar dia kat sana..sebelum dia balik...ada lah salam2 semua..huhuhu sedih balik rasenya pisah dengan dia balik..mak mula arr berlinangan air mata dia..aku tak leh tgk mak nangis..nanti mesti aku pun nangis jugak tau..aku kuar gi umah kawan aku…uwaaa tapi benggang dan sakit hati nya aku masa tu..ada lah budak ni..nak belajar keta kat kawasan perumahan..kalau nak belajar gi lah jauh2 sikit..last2 bumper belakang aku yg dia langar..uwaaa dah kendur bumper keta aku…aku hapa lagi marah ;lah siot..dah lah bumper kendur..calar lagi..haa apa lagi aku mintak 400 kat bapak dia…nasib baik bapak dia tak banya cakap…terus kasi jer..aku cakap kat bapak dia..kalau lebih aku kasi balik..kalau tak cukup aku mintak laie…huh kalau ada lebih pun tak kose aku nak kasi..baik aku adjust resit sampai 400 wakaka jahat btul aku ni..padan muka..sapa suruh langgar keta aku..

22.01.07 – aku mc hari ni…bosan nya dok kat umah tau..mak plak keja pagi...haiyaa mula lah aku rase windu kat adik aku tu..aku mc sebab ntah kenapa tetiba aku sakit pala gila babas punya..dengan angen laie..dan muntah2 gak tau..haiyaa ntah apa lah penyakit agaknya..dah lama aku tak sakit pala macam ni..sekali dia datang aduhhh sakit gila otak aku..aku ada sms boss aku cakap aku mc…last2 pukul 8.40a.m. reception call aku cakap kerja ke tak…aku cakap lah aku tak keja dan dah sms ms tan..aku dengar masa tu boss aku menjerit satu opis..haiyaa ini budak asyik amik mc saje..sengal btul dia tu…dah aku sakit nak buat macam mana kan..

23.01.07 – aku off kerja hari ni..opis aku sengal sekarang..kasi cuti hari selasa lah plak..hari sabtu aku kena ganti kerja balik..ee buang masa aku jer…uwaaa ciko (hamster yg lesung kasi tu) udah mati kena makan dengan city (hamster yg aku beli) haiyaa sabor jer arr tau…hurrmmpp dah tinggal 1 hamster aku..tak suka btul dengan city tu tau, ingat kan beli dia leh tambah generasi hamster aku..sekali ganas lah plak dia tu…tak padan dengan betina…kencing kuat..nak buang sayang plak…ee geram..nape ko jahat sangat makan pala ciko…aku makan kepala ko lak nanti city baru ko tahu tau haiyaaa

Saturday, January 13, 2007

mosan nya hari ni..

uwaaa org lain dok rehat kat umah..aku lak kena kerja hari ni haiyaaa mosan gila...sengal btul opis aku ni..ada ke suruh staff keja hari sabtu..keja sampai pukul 6 lak tu...ermm sabor jer arr kan...nak tak nak aku kena jugak buat kerja..kalau tak nanti kerja aku gak yg bertambah manyak...

walaupun mosan kena kerja hari ni..tapi aku rase happy kerja hari ni..boss aku tak da...aman dunia..leh aku usha tenet wakaka...cuma spy jer ada ni..dia pun masuk internet..aku pun masuk gak arr tapi kaber still kaber..kalau tak sure dia report punya..spy lah katakan...mongokk jer..

p/s :- nway hari ni besday adik aku yg no.3...happy besday kaklang..semoga ko panjang umur dan sehat selalu hendaknya ekk..aminnn