Wednesday, March 14, 2007

Passport

minggu ni tetiba jer company aku kata trip untuk staff pergi China tu comfirm dan aku rase diaorg punya comfirm macam tergesa2 jer tau..mana tak nya memo kuar 8hb..dia suruh comfirm nak pegi ke tak 10hb dan photocopy passport kena submit 20hb..gila ker hapa company aku ni..sukahati dia jer buat keputusan macam tu tau..dan dalam memo tu katanya sepatutnya staff melayu dengan india akan pergi dulu 31hb March ni..ramai yg tak setuju mana tak nya..semua lum kumpul duit lagi hahaha termasuk lah aku...so setelah bincang2..melayu dan india staff akan kesana 08hb Mei nanti sampai 12hb Mei yehaaa..My Dream Come True..

wakaka sebenarnya aku bukan nak cerita pasal company trip gi China…tapi sebenarnya aku nak cerita pasal pengalaman aku gi Jabatan Imigresen semalam buat passport wakaka..gila lah tau…pepagi aku masuk opis dulu..dalam 8.30 aku gi sana sampai lebih kurang pukul 9..nasib baik lah semua dokumen aku dan lengkap so pergi sana terus amik number jer arr...haiyaa bayangkan arr aku dapat number 1215 dan number sekarang 1113 bape org lagi aku nak tunggu tu..tapi semalam memang ramai gila org..pelik plak rasenya..manyak btul duit diaorg ni buat passport..wakaka sengal jer..

tunggu punya tunggu sekali number aku pun dipanggil rasenya dalam pukul 11 lebih jugak arr…aku ingat lepas number panggil submit borang terus bayar..rupanya tak..kena tunggu laie..untuk proses bayaran..number akan panggil jap2 lagi haiyaa jap2 lagi hapa...hampir 1jam jugak aku tunggu kat sana..lepas dah buat bayaran org tu kata passport aku akan siap selepas 2 jam..fuhhh gila lah lama aku kena dok kat sana..mintak2 arr org opis tak mintak aku keja halfday..kang rugi plak setengah hari aku punya cuti hehehe...tunggu punya tunggu akhirnya passport aku siap pukul 3 lebih..fuhhh bayangkan arr punya lah lama sebenarnya nak buat passport ni..beku jugak montot aku semalam..terlelap ntah bape kali agaknya wakaka...tapi tak pa..janji passport aku dah ada..bleh aku gi China lepas ni wakaka yehaaaaaa

3 comments:

lavender said...

amboi.. jgn lupe kat aku ar bile pegi sane.. pepaham jek la ahahahahahha... lebiu kepek ahakss

yun said...

jena..aku xnk ape2
cuma aku nk ko pegi n balik dgn selamat nya hehehe

p/s: biasa aku ckp camni la kat sape2 yg pi obesi. hasilnya akan ada la habuan utk aku nye ekekeke

zianazone said...

kepekk - aku tak paham ar kepekk apa yg ko type tu wakaka lebiu too :P

yun - ohh pandai ekk ko yun..oleh kerana ko dah terus terang kat bawah tu...huh aku tak moh belikan untuk ko apa2 yun wakaka (ee kejamnya)