Thursday, January 25, 2007

Sejenak yg lalu keh keh keh

17.01.07 – aku tanya mak aku lagi…”mak macam mana ni..jadik tak nak gi jumpa kakak minggu ni..mak tak leh mintak cuti kerja ker” wakaka mula lah mak aku pening pala tengok kalender kerja dia…serba salah mak aku jadik nya..wakaka jahatnya aku ni main2 kan mak aku plak..aku tahu mak pun windu bangat nak jumpa adik aku tu..saje jer aku Tanya manyak2 kali kat mak aku..wakaka…mak aku pun jawap lah “alahai ngah mak tak bleh mintak cuti lah sebab minggu ni makcik ton nak cuti plak” kendian aku pun cakap kat mak aku balik “ alaa kalau mak tak bleh cuti..macam mana kita nak gi jumpa kakak..kakngah tak keja tau minggu ni” wakakaka mak aku pening pala tgk kalender balik…

18.01.07 – hari yg ditunggu udah tiba wakaka (apa lah aku ni tak lawak pun ketawa gak) dah lama jugak aku plan dengan adik aku ni, nak rahsia kat semua org yang hari ni dia nak balik umah, nampak nya menjadik jugak tau rancangan kitaorg tu…semua org tak tahu melainkan aku dan dia jer..dia sms aku cakap akan naik bas dari sg petani pada pukul 4 petang dan maybe sampai kat puduraya pukul 9 lebih..malam tu kl ujan lebat jugak…dalam pukul 8 lebih aku dah kuar umah..takut jem nanti..kl ni bukan leh pakai sangat..ujan sikit pun dah jem giler…masa nak kuar tu…adik aku tegur..ko nak gi mana kngah..aku jawap arr “nak gi kuar kejap” dia marah jugak tau kat aku “ko ni ujan2 pun nak kuar jugak” aku apa lagi buat bodoh dan terus kuar wakaka…alhamdullilah semuanya lancer jer..adik aku sampai kat kl dalam pukul 8.45malam…aku pun bawak dia balik…sampai kat umah..aku masuk dulu..aku cakap kat diaorg semua..kawan2 aku dating…semua berlari masuk bilik…biasalah adik2 aku pemalu semuanya wakaka..sekali dila pun masuk rumah..haa apa lagi…aku plak kena marah sebab tipu diaorg hahaha lawak gila malam tu tgk reaksi diaorg semua tau…

19.01.07 – aku gi kerja macam biasalah..saje mengatal aku pagi tu nak call mak tanya dia masak apa hari ni, mak beli lauk apa hari ni..mak jawab “mak beli ikan 2 ekor jer” aku cakap “ikan keli dengan sayur kailan ada jual tak”(adik aku suka makan benda ni) , mak jawab “tak da lah jual hari ni…mak tanya kenapa…aku cakap tak da apa saje je tanya…kalau ada jangan lupa beli tau” lepas beli ikan mak balik umah…masuk umah mak mesti tgk bilik aku dulu…kebetulan pagi tu aku memang tak kemas katil..mak dan jerit2 tanya..”kngah ko tak keja ek hari ni”..dan kebetulan pulak dila masuk toilet masa tu..k.lang pun jawap lah “dia kerja lah mak” mula lah mak membebel “kngah ko kalau nak gi kerja suka tak kemas katil dulu” wakakaka aku lak yg kena bebel..adik aku pun kuar dari bilik air terkejutkan mak aku..haiyaa macam mana lah reaksi masa tu agaknya kan..aku kat opis..tak leh tgk haiyaa..tapi sendiri mahu ingat lor..mesti touching kalau tgk punya…petang tu mak tipun aku…mak cakap..”ohh pandai ekk ko tipu mak” aku pun ketawa jer lah hahaha.saje jer..

20.01.07 – hari ni adik aku kuar..aku dengan mak tak gi mana pun..dok kat umah jer..nak kuar keta tak da..abg aku pinjam keta dia repair plak haiyaa

21.01.07 – adik aku balik kedah naik bas pukul 11pagi..aku ingat nak gi puduraya hantar dia..tapi dia cakap kawan dia plak nak hantar dia kat sana..sebelum dia balik...ada lah salam2 semua..huhuhu sedih balik rasenya pisah dengan dia balik..mak mula arr berlinangan air mata dia..aku tak leh tgk mak nangis..nanti mesti aku pun nangis jugak tau..aku kuar gi umah kawan aku…uwaaa tapi benggang dan sakit hati nya aku masa tu..ada lah budak ni..nak belajar keta kat kawasan perumahan..kalau nak belajar gi lah jauh2 sikit..last2 bumper belakang aku yg dia langar..uwaaa dah kendur bumper keta aku…aku hapa lagi marah ;lah siot..dah lah bumper kendur..calar lagi..haa apa lagi aku mintak 400 kat bapak dia…nasib baik bapak dia tak banya cakap…terus kasi jer..aku cakap kat bapak dia..kalau lebih aku kasi balik..kalau tak cukup aku mintak laie…huh kalau ada lebih pun tak kose aku nak kasi..baik aku adjust resit sampai 400 wakaka jahat btul aku ni..padan muka..sapa suruh langgar keta aku..

22.01.07 – aku mc hari ni…bosan nya dok kat umah tau..mak plak keja pagi...haiyaa mula lah aku rase windu kat adik aku tu..aku mc sebab ntah kenapa tetiba aku sakit pala gila babas punya..dengan angen laie..dan muntah2 gak tau..haiyaa ntah apa lah penyakit agaknya..dah lama aku tak sakit pala macam ni..sekali dia datang aduhhh sakit gila otak aku..aku ada sms boss aku cakap aku mc…last2 pukul 8.40a.m. reception call aku cakap kerja ke tak…aku cakap lah aku tak keja dan dah sms ms tan..aku dengar masa tu boss aku menjerit satu opis..haiyaa ini budak asyik amik mc saje..sengal btul dia tu…dah aku sakit nak buat macam mana kan..

23.01.07 – aku off kerja hari ni..opis aku sengal sekarang..kasi cuti hari selasa lah plak..hari sabtu aku kena ganti kerja balik..ee buang masa aku jer…uwaaa ciko (hamster yg lesung kasi tu) udah mati kena makan dengan city (hamster yg aku beli) haiyaa sabor jer arr tau…hurrmmpp dah tinggal 1 hamster aku..tak suka btul dengan city tu tau, ingat kan beli dia leh tambah generasi hamster aku..sekali ganas lah plak dia tu…tak padan dengan betina…kencing kuat..nak buang sayang plak…ee geram..nape ko jahat sangat makan pala ciko…aku makan kepala ko lak nanti city baru ko tahu tau haiyaaa

9 comments:

Anonymous said...

pening aku baca citer kau ni .. banyak sangat harinya..

zianazone said...
This comment has been removed by the author.
zianazone said...
This comment has been removed by the author.
zianazone said...

wakaka ko penin baca ekk...tu lah unik nya blog aku kasi org penin wakaka..aku tak sempat nak buat hari2 arr..tu yg aku belasah manyak hari 1 page tu wakaka..layannnzzz ekk :P

zianazone said...

haiyaaa aku terenter manyak kali plak...nape aku nak delete balik tak leh pun uwaaa help me

Anonymous said...

mende ko merepek ni jonet sampai 10 kali ko tempek mende sama hahahahaha...

bai bila nak pow jonet masa ko turun kl ajak aku... dia ada dapat bonus ngan increment raya ari tu hahahhaha

zianazone said...

wakaka aku terober tekan enter arr sebab tu kuar manyak kali...bila aku nak delete tak bleh plak tu haiyaa macam mana nak buat pun aku tak tahu arr

p/s :- bonus dah lama habis maa harap maklum wakaka :P

ayahana said...

tak kira jonet aku tak kira nak gak pow :P

apasal ko delete comment tu? :P

zianazone said...

Wakaka ko nak pau jugak huhuhu tak sesyuai encik parokk harap maklum :P aku delete benda tu sebab hari tu aku ter-enter manyak sangat arr hehehe