Thursday, January 04, 2007

always on my mind

30.12.2006 - aku tak keja hari ni..biasa lah kalau dah cuti ni dan esok plak raya haji…kena bawak mak gi pasar beli barang lor..awal pagi dah pegi pasar sebab nak teringin sangat nak buat lemang untuk esok..nasib baik lah umah abg kat bahagian tepi…kawasan lapang memang banyak..jadi hasrat mak untuk mak buat lemang raya kat sini bleh lor wakaka..kita org mula masak kat sana pagi jugak...selesai sampai dah nak maghrib...oklah ekk walaupun penat tapi berbaloi..lemang pun sedap wakaka...wendang yg aku masak pun sedap gak apa wakaka

31.12.2006 - selamat hari raya haji semua…huaaarrrghhhh penat buat lemang semalam tak agak2 sampai aku dengan mak bangun lambat dan tak sempat nak gi masjid solat sunat hari raya wakaka…ruginya aku rase uwaa…tak pa lah next time lah nampak nya tau..awal pagi mak dah sibuk2 masak mee kari plak..lepas masak kitaorg adik beradik makan sesama..hari ni jer arr makan sama2 pun..esok kakteh (adik aku) dah nak gi sambung study dia..haiyaa sedih nya..lepas tengahari kitaorg pun mula arr gi raya sana sini..dalam pukul 7 lebih rasenya aku ajak adik2 aku gi tgk wayang wakaka tgk cite NIGHT IN THE MUSEUM tau..best jugak arr cite dia..ni arr pengalaman tgk wayang ramai2 pakai baju kurung wakaka kitaorg punya movie start pukul 9.45malam wakaka habis dalam pukul 11lebih jugak arr...dan dalam pejalanan balik tu arr..kita tgk bunga api tahun baru kat area klcc aku rase...


01.01.07 - selamat tahun baru semua..awal pagi aku dah bangun..gi isi tayar keta…gi isi minyak dan last minute tu arr aku gi cari pusat servis keta..nak jalan jauh lah katakan..bukan tak nak buat awal2 tapi gaji pun lambat..aku pun tak manyak sangat masa..sebab tu lah..hari tu nak gi kedah..hari ni jugak aku servis keta aku..alhamdullilah tak lah lambat sangat..aku habis servis keta dalam pukul 10lebih..balik umah siap2 gerak dari KL-KEDAH dalam pukul 11.30pagi...ermmm aku ingatkan kedah ni tak lah jauh sangat..jauh jugak tau...dah arr aku kena drive sorang2..tak da tulkar pemandu oun..adik aku arr amik lesen setengah jalan uwaa dah ar aku jer yg kena drive...sebenarnya aku bukan nya penah gi kedah...aku gi masa tu redah jer dan tgk map..alhamdullilah sampai jugak aku kat sana..dan tak da sesat2 pun..oklah ekk..terror gak aku ni wakaka..kitaorg sampai kat kedah dalam pkul 6.30 petang..aku ingat nak menginap kat uitm jer..pak guard tu lak kata penginapan kat sana dah penuh haiyaa kena lah aku cari hotel atau resort..puas gak aku pusing2 akhirnya dapat gak resort kat lembah bujang..haa kat situlah kita org mandi dan tdur..seram gak dok sana..tengah malam adik aku kata dengan suara org menjerit..aku lak dengar org nangis..tapi lepas dengan tu...cepat2 tdur balik...takut woo...dah arr 1st time sampai sana...dok plak resort dalam utan..sabor jer arr


02.01.07 - kita org mangun lambat jugak penat lah katakan…aku ingatkan register lambat pun tak pa..tapi nasib baik tak lambat sangat..kalau tak mesti adik aku tak dapat hostel..tu pun dia punya hostel kena share dengan senior sabor jer arr..kitaorg sampai kat uitm dalam pukul 10...habis register adik aku..aku bawak dia gi jalan (macam pandai sangat jalan kat kedah tu..tapi semua nya aku redah jer, nasib baik tak sesat) dalam pukul 3 kita org balik ke uitm balik sebab kena hantar adik aku kat sana sebelum pukul 4petang...ermm sedih gak aku rase...tapi sabor jer arr tau, dia kan nak gi study bukan nak gi mana pun..tapi sedih still memang sedih..masa nak berpisah tu aku tengok mak peluk dia..mula lah air mata aku mengalir huuurrmmpp...sedih jugak tau suasana masa tu..lepas hantar adik aku..aku terus gerak balik ke kl..gerak dari sana dalam pukul 4.30 uwaaa sedih nya...ni arr 1st time kitaorg berpisah..meleleh2 gak arr air mata aku masa drive tu..aku sampai kat kl dalam pukul 1.30 pagi...jem plak masa pejalanan balik tu..sebab tu arr aku sampai umah lambat


03.01.07 - ermmm letih gila nak gi kerja…dah arr aku jer yg kena drive masa gi kedah tu..so semalam aku cuti tak gi keja…masa nak tdur malam tu aku ok jer..bangun jer tdur mula lah aku teringat dan windu kat adik aku..aku masuk dalam bilik..barang2 dia memang banyak..mula lah aku nangis..mak tegur kenapa..aku cakap windu kat kakteh..aku tahu mak pun sedih jugak..tapi mak tahan jer kat depan aku..aku nampak mata mak pun merah jugak...bila dia tak da..umah tu senyap sunyi jer..btul gak mak cakap..bila dekat selalu gaduh..bila dah jauh baru tahu nak windu...ermm bila mak masak mak sebut benda ni yg dia paling suka..tu lah yg buat aku lagi sedih..semalam petang adik aku ada call..dia pun nangis gak kata windu...ermm nak buat macam mana kan..aku rase baru2 memang arr terasa sedih gila...dah lama sikit nanti biasalah agaknya kot..malam tadi mak tdur kat tempat kakteh...arrgghh lagi arr aku sedih..mak pakai bantal dia lagi...aku tahu mak mesti windu kat dia gak...sis i miss u so much..

3 comments:

Anonymous said...

semoga adik ko akan berjaya dgn cemerlang nye :-).. ko pon byk2 la bersabo n always doakan kejayaan dia hasil dr pengorbanan yg beso tu yer

zianazone said...

tu lah pasal frenz..thanks ekk :P

lavender said...

alahaii syahdunyek kepek.. aku pon teringat mase aku mola2 masok itm dulu.. uwaaaa sedih woo mak abah tinggalkan aku lepas register tu..adehh home sick giler2 aku mase tu.. tapi takpela lelame nanti korang akan rase behse da..