Friday, January 25, 2008

aku dah dapat keja..yehaaa

sebenarnya hari tu aku dah dapat kerja kat 1 company di cheras..tapi aku tolak sebab kat situ tak da staff pompuan, sebelum ni ada..tapi pompuan tu dah berhenti sebab masalah family katanya..kalau keja kat sana..aku sorang jer kat opis tu dengan sorang lagi laki cina..ee tak nak aku..mesti aku kena buat macam2 keja nanti kan hehehe..so lebih baik aku tolak tawaran tu terus..hehehe tak yah cuba pun tak pa...gaji dia nak kasi rm1200..dan awal2 lagi dia cakap tak leh coti selama setahun..huhuhu tak moh arr aku kalau dengan macam tu..

semalam masa aku kebetulan gi cc check email...cik bintang (erin) call aku..katanya kat company dia nak pakai staff..dia suruh aku try..pagi tadi aku pegi lah try interview kat mid valley tu...ingat kan tak dapat..tapi nasib baik rezeki jumaat agaknya..aku diterima bekerja kat midvalley tu, start keja 4hb february nanti tau uwaaaaaaaaaaa hehehe org suka..tapi aku nangis..mana tak nya...gaji dia kasi rm1200...time keja start pukul 11pagi sampai 9 malam...haiyaa tu tak kisah laie..yg paling tak tahan..parking keta kat mid valley tu...rm7 sehari haiyaaa masak lah aku kalau macam ni hehehe...tak pa...cik erin punya pasal..aku try dulu kerja kat situ..nway thanks a lot ek erin..sebab recomend (btul ke ejaan ni) keja ni..aku ingat nak try dulu macam mana ekk..daripada tak da keja nak buat..baik aku try keja jer dulu tgk macam mana kan..nanti aku belanja ko makan erk fren hehehe..daaa...xie xie ni..

5 comments:

lavender said...

tahniah kepek.. rezeki ko tu... wah nanti kalo aku g mid bolehla aku carik tmpat keje ko ek.. ehehehe

yun said...

congratz beb. ala ko naik komuter jela pi keje hari2. jimatt

cik bintang said...

congrats fren,
hope ko dpt bertahan la ek.
kerenah cinun ni pelik sikit..
so skrg aku dah ade geng melayu..
huhu seronok pulak rase kite keje same kampeni nih..

Anonymous said...

dpt keje kat APL-NOL ker???

zianazone said...

kepek - hehehe sila kan kepekk..aku habih keja pukul 9malam..nanti leh lepak kat kopi bean hehehe

yun - aku ingat nak bawak keta jer ko..makan tak penting..janji aku tak susah dan lambat sampai tempat keja sudah hehehe..

erin - tu lah pasal fren..tak pa cinun tu bisa diatur maa...tapi kalau sama opis dengan ko lagi best..leh kita ngulor sesama wakaka

anonymous - APL-NOL tu hapa...teman tak paham lah mike type apa...yg pasti teman dapat keja satu company dengan cik bintang hehehe