Tuesday, December 05, 2006

kenapa mesti aku huuurrmmpp

semalam aku emergency leave sebab nak uruskan hal adik aku yg nak masuk UITM tu..kalau aku tak tolong dia uruskan sapa lagi kan..so aku call lah boss aku cakap aku emergency leave..tu dah ok lah..hari ni aku gi keja..ada lah officemate aku ni (cina gak) dia cite kat aku pasal semalam..dia cakap semua busybody ada kat sekeliling aku..so dia suruh aku hati2 gak jangan main chat lagi..aku pun bukan nya main chat pun..kalau aku online..aku manyak diam diri dan buat keja..ada lah spy boss aku ni cakap kat boss aku yg aku ni suka main internet..aduiiii sakitnya hati aku hari ni..ingatkan aku nak lupakan pasal surat tu..ni ada kisah baru lagi..gerammmnyaa...dan officemate aku tu cakap..boss aku ada lah cakap sindir2 kat spy dia tu..dia cakap aku cuti semalam sebab aku dapat surat jumaat lepas...cabai mak dia lah..ko ingat aku cuti pasal tu ker..tak da maknanya wei..aku cuti sebab ada hal cabai..dan dia cakap..kalau dia nampak aku chat dan main internet lagi..dia akan kasi aku notis berhenti kerja hurrmmpp..

haiyaa ntah lah beb..aku rase angau dia tak pasan sangat..aku rase dia dapat tangkap aku online chating ym lah beb, mana tak nya minggu lepas kan manyak gosip nyah2 angau wakaka..benda tu kan bunyi2 walaupun aku dah kecik kan volume dia..ko tahu lah tinge cina ibab tu...benggang aku beb..bukan aku nak salahkan dia..aku tahu salah aku...tapi jangan lah terlalu pilih bulu sangat..aku sepuk ko nanti nyonya..salah melayu dia nampak..salah cina ibab dia buat tak nampak jer..aku pun sakit hati beb...tension gila aku dok kat sini..dia macam nak cari point singkirkan aku jer agaknya...dan manyak mata2 dia kat sini..sakit hati aku..tension aku...jap lagi aku maki kang..baru dia tahu..

aku sabar ni pun sebab aku pikir..kalau aku berhenti keja..kat mana lagi aku nak keja kan..aku sekolah tak tinggi..kalau lah aku ada kelulusan dan kalau ada arr bapak aku kaya, ada company sendiri..tak kan aku keja kat company siyal ni...

2 comments:

lavender said...

hurmm mcm2 dugaan ko dpt dpt dlm bln disember ni kan kepek.. be strong kay.. jgn tunjukkan ko lemah.. be cool ar beb..

ko tumpukan pade keje ko dulu.. kasik cite ni sejuk dulu.. ikotkan jek dulu ape cinon2 tu meraban.. asalkan keje ko siap ngan sempurna udah le...

Tenno Miyake said...

sabar beb.. hehehe.. menakutkan je..