Monday, July 20, 2009

kakngah

senangnya jadi abg...sebab sekarang sibuk pasal kerja dan uruskan keluarga bahagia...kalau jadi kaklang plak, tanya adik macam mana...jawap saja tak tahu sudah..lagi pun dia tengah prepare untuk hari bahagia hujung tahun ni..jadi ayah dan mak...kena terus bekerja untuk menyara keluarga, dan mesti mak ayah pikir..anak2 dah dewasa pasti pandai menjaga diri hendaknya..hidup di bandar kalau tak berkerja..alamatnya tak da sapa yg nak kasi makan free..

so jadi kakngah jer arr..sebab apa2 hal kakngah gak yang kena dan tanggung...nak kasi alasan macam orang lain, kecian plak dekat adik2 nanti tak da org yang nak uruskan..tapi penah ker adik2 pikirkan perasaan kakngah dan keluarga??

aku tak bleh stop untuk terus berpikir..tapi bila pikir adik2, terus jadi geram sebab diaorg tak tahu nak berpikir walaupun masing2 dah besar dan dewasa..sampai bila kakngah ni nak terus berkorban untuk kesenangan orag lain ??

3 comments:

lavender said...

kakngah SABO
kakngah TABAH
kakngah TIANG letrek eh bukan,tiang kekuatan mak ngan ayah..
kakngah POWER RENJES sebb melindungi adek2...

zianazone said...

hehehe sabor jer lah kan...berat btol tugas kakngah ni..sampai hari2 sakit kepala haiyaa

ayahana said...

bila sakit pala.. makan la panadol utk kanak kanak 8 bijik