Saturday, July 28, 2007

defect work

semalam dengan kelmarin aku dan 2 org lagi member kat opis aku ni bos suruh pegi site buat list untuk defect work...haiyaa nyampah plak aku rase..mana tak nya..kat site tu ada clerk..apesal lah tak suruh budak tu jer buat..nak suruh kitaorg kat office ni pegi site lah plak..ee mengada2 plak aku rase..kalau tak reti buat keja..tak payah keja jadik site clerk lor..haiyaa sengal..udah 2 hari kitaorg kat sana..bos ni pun satu hal..ingat kitaorg punya kat office ni tak da ker..jap lagi keja tak siap..kitaorg jugak yg kena..yg melayu2 diaorg suruh pegi site buat benda tu..yg cina2 tak plak diaorg suruh kesana..apa kejadah nya semua ni..ingat bagus sangat mehhh cina2 tu..aku tak kira..kalau minggu depan suruh aku pegi lagi..aku tanakkkk...suruh lah budak2 cina tu pegi plak..nanti tak lah diaorg asyik tanya..kitaorg buat keja apa kat sana.ingat kitaorg dok site jenjalan ker...tak da makna nya ekk..minggu depan turn korang plak pegi huh..

p/s :- 26hb hari tu besday lady bos kat department aku ni..hahaha ada ker patut diaorg suruh aku tiup lilin dengan dia sebab besday kita jatuh pada bulan yang sama...ee tak best btol..suka hati dia jer lahir bulan july..lain kali lahir lah bulan june ker..sibokkk jer tiru aku hahaha

2 comments:

Tenno Miyake said...

ko kena faham..

dia mungkin rasa clerk tu tak jujur. lagi pun bila hari2 ngadap benda tu dia susah nak nampak defect.

and dia rasa ko mesti lebih jujur dan sure korang boleh nampak defect sebab kerja ko memang cari defect.

dia tak bagi cina sebab cina pun selalu tipu. so itu adalah antara sebab2 kenapa orang cina amik melayu bekerja.

bersyukurlah utk faktor itu..

zianazone said...

paham cekgu :P alhamdullilah syukur nikmat...malaysia maju rakyat selamat hahahaha