Sunday, March 13, 2011

aku salah ker nurse yg salah??

baru2 ni aku ada pegi donate blood tau kat area the mall ni huhuhu..tak tahu lah ekk aku yg salah ker..atau pun nurse yg cucuk jarum tu salah huhuhu..nak kata aku tak tekan..aku dah tekan tau..aku buat apa yg dia suruh..sekali tangan aku lebam sampai hampir lebih 1 minggu..gila lah..darah aku berkumpul kat tmpat yg kna cucuk tu dan bengkak plak..aku dah pegi check pun..just tunggu baik sndiri jer hehehe

tadaaaa ini tangan kiri saya hehe

darah yg telah d dermakan..alhamdullilah..hari jumaat plak time tu..

lepas derma kena plaster supaya kesan jarum tu tertutup..

haaa time ni udah rase tepi kesan cucuk tu bengkak tau..
ni blum pape lai..just kesan darah tu ikut kesan jarum yg dia cucuk..
sekali lama2 makin besar besar dan besar..

terus lebam gini..1minggu lebih jugak arr baru bleh ilang kesan lebam tu huhu

8 comments:

myezatul aQma said...

beraninya derma darah..
kita teringin tp tak berani..
kita follow blog u...

bee said...

tudia lebam cenggitu ke ko yg sensitif beb ? huhu

dhiera said...

itu baru sikit ad lagi yg smpai bengkak besar taw kat tgn die~
klo jadi macam 2 kena tuam guna kain panas~

zianazone @ appleijo said...

aqma - hehehe berani jer..tapi masa nurse nak masuk kan jarum tu..kita tak pandang arr..takot gak sbnarnya tgk jarum hehehe..maceh follow blog kita..

zianazone @ appleijo said...

bee - tak lah beb..aku mana ada sensetif..sblum ni derma ok jer..aku rase dia salah cucuk kot..huhu

zianazone @ appleijo said...

dhiera - awak pun pnah kna jugak ker?? kita tak buat pape pun..just tunggu lebam elok sndiri jer hehe

zianazone @ appleijo said...

dhiera - awak pun pnah kna jugak ker?? kita tak buat pape pun..just tunggu lebam elok sndiri jer hehe

dhiera said...

saya tak pernah kena tapi kawan2 saya pernah la kena~