Tuesday, April 24, 2012

kalau lah masa tu boleh di putar balik..

huhu kalau lah masa tu bleh d putar balik..dah aku putar kan sampai zaman2 aku sekolah dlu..sampai masa btol2 habis sekolah tu..sbb skrg aku dah rasa, ishhh nyesal jugak dlu aku tak sambung study ek..walaupun dlu spm aku dapat pangkat 2..tapi aku tak sambung study pun sbb time tu adik2 aku kecik lagi..mak ayah kja..so macam payah plak aku rasa kalau aku g sambung blajar kan..tapi bila pikir2 skrg ni..ishhh rugi gila kot sbb dlu aku tak sambung study..rugi sbb aku tak da sijil diploma atau yg lebih tinggi dari tu..aku cuma ada sijil spm jer..hmm kalau takat sijil spm..mana lah cukup kan zaman skrg ni..tak kan lah selamanya aku nak jadi kerani kot walaupun pgalaman kja aku dah hampir 10tahun lebih..huhuhu tak best nya!! knapa lah aku tak sambung study dlu!! kadang2 jeles jugak bila tgk org bjaya, kja bagus2..gaji besar semua..tapi aku still macam ni jugak..ntah bila agaknya nak senang sikit..tapi takpa lah..alhamdullilah sekurang2 nya hidup aku sempurna punya keluarga yg sgt syg kan aku dan ada time2 aku susah n senang..mayb ni mmg qada n qadar aku kan..walau macam mana tak best pun aku rasa skrg..aku kna redho terima apa adanya..huhu..

2 comments:

.: iEyLa :. said...

ade hikmah sume tu kak...
mungkin kite tak sekaya org lain..
tp mungkin jugak org yg kaye dan berharta tu xsekaya kasih syg yg akk ade skrang.. :)

zianazone said...

huhu tu lah pasalnya ila..tapi kalau lah masa tu bleh d patah balik..dah lama dah kak aida putar kan masa tu huhu..tapi takpa lah..life must go on..dan macam mana pun kna bsyukur kan..insyaallah..aminnn