Wednesday, June 13, 2007

hasrat mak

bila aku bawak mak gi mana2..nak pulak lalu kat kawasan umah yg besor2 dan cantik2..mula lah mak cakap hasrat nya tu..banyak kali aku dengar mak cakap macam tu..bila lah agaknya aku dapat tunai kan pemintaan mak ekk...aku tahu mak ayah mesti teringin nak duduk kat umah yg lebih besar dan selesa..umah sekarang bukan nya tak ok..tahu jer lah umah apartment kan..dah lah dok kat tengah2..nak kuar kena tawaf jauh..dah arr macam terkepong kat dalam umah jer..nak pegi mana pun tak tahu..cian jugak kekadang aku tengok mak dengan ayah..hurmpp bila lah agaknya aku bleh tunai kan pemintaan diaorg tu..aku ingat aku nak gi belajar arr..aku nak amik kelas bahasa...mana tahu dengan bahasa aku bleh pergi jauh ker..

p/s :- damn!! company aku sekarang ni macam nyawa2 ikan jer arr...risau gak aku tau...aku harap company aku ok dan tak da apa2..kalau dia tak ok..nampak nya aku kena mula cari kerja kat tempat lain arr..haiyaa mencikkk nya nak gi interbiu..

4 comments:

yun said...

semoga hasrat murni ko tu akan tercapai..aminnn

zianazone said...

tu lah pasal yun..ntah bila lah aku dapat buktikan impian mak aku tu jadik kenyataan agaknya ekk

Tenno Miyake said...

kalau company kau dah mati, sure dia goreng..

skrg nyawa2 ikan. pastu kalau mati baru bleh goreng.. takpun campak ke laut je.. hahaha..

zianazone said...

kalau btol diaorg goreng uwaaa ntah ler beb