Thursday, February 24, 2011

contest aku & kucing



haha udah lama aku tak d tag..kali ni tag baik punya..tag oleh puan bee


dah lama gak arr tak join contest ni..tapi contest ni macam menarik jer..sbb tu aku join gak..lagi pun tanak hampakan kawan yg tag aku tu hehehe..so aku join arr contest Aku & Kucing tarikh tamat 2/3/2011-syarat-syarat klik sini tau-


tadaaa saya sayang kucing2 mak angkat saya hehehe...sbnarnya semua ni kucing2 mak angkat saya yang kat muor..saya mmg suka kucing..tapi umah kat kl ni tak sesuai untuk bela kucing huhuhu tak pape jer kan...so bila balik kat umah angkat kat muor..bleh lah men dengan kucing2 ni..sbnarnya kat umah mak angkat ada lebih daripada 20ekor kucing..ni adalah sebahagian daripada kucing2 itu..macam mana?? comel tak..haa yang ada love kat badan dia tu nama nya sayang..sayang ni sombong sikit tau.mayb sebab badan dia ada love agaknya ekk..yang atas sayang tu gambor pungut masa kecik..titow kat kosi hehehe..kita org jumpa pungut masa pegi pasor kat muar..mak angkat amik bawak balik dan bela..yang kecik kecik2 tu anak2 si meyah..meyah tak da gambornya..tapi kalau nak tahu..meyah tu calour oren sbnarnya..tapi anak2 semua ikut warna bapak kot ;)) yg warna putih gebu tu namanya plak boyot..kitaorg sayang sangat dengan boyot ni..masa kecik mata boyot selalu berair..mak angkat lah yg bersih kan..tak tahu lah boyot tu knapa..masa kecik selekeh..bila dah besor kemain boyot dan tomey lagi..boyot ni kucing jantan..kita org (aku, kepek (anak mak angkat) & mak angkat) pegi sunatkan dia..tanak dia noty2 hehehe...so kasi sunat sbb tu lah dia besor dan gebu..penah aku dengan kepek men2 kan boyot ni,.biasalah kalau udah gomok dan moncit..mesti tak larat nak lari2 kan..haa kitaorg buat boyot sampai susah nak nafas hahaha dan ada kucing lagi seekor sampai kna sawan..jahat aku dengan kepek masa tu..nasib baik mak abah marah kitaorg sikit jer..kalau tak mesti dua2 kna tampo aku rase..tapi skrg boyot dan tak da lagi huhuhu...boyot baru jer mati lepas CNY yg lepas..ermm sayang gila kat boyot..sekarang semua tinggal kenangan jer.. :'( miss u boyot..aku paling windu kat dia..last jumpa masa raya aidilfitri lepas jer uwaa..


saya mahu TAG : miss nur aka kepek ;))

4 comments:

antalya said...

aku pon suka giler ngan kucen.tp sejak ada anak ni mcm dh berjauhan je ngan dorang.sbb laki aku tak kasi kucen dekat2 ngan ank dia.tp ank aku pon mcm mewarisi sifat penyayang & suka kucen lahh

zianazone @ appleijo said...

haah yun..aku tahu ko pun suka kucing gak kan..kucing kat umah ko pun comel2 gak..hehehe alahai cian nya mia...jeff tak kasi dia men dengan kucing ekk hehehe apo lah jeff tu kan..cian jer mia..tak pa..bila mia dah besor nanti..ko kasi lah dia main kucing ek..

Truly_me said...

kepett..uwaaaa.. aku sedih bacer entry dikauu......ohh boyotttt.. uhuhu semua gengster2 kat umah aku ko letak yep..hahahha.. aku lak ko tag.. ko mmmg kan.. hahah ye la yela aku wat la ni.. :P

zianazone @ appleijo said...

kepekkk hahaha haruslah aku tag ko wei..ko kan minat meow gak wekkk :P