Wednesday, October 13, 2010

barang free semua tipu!!

tadi waktu lunch aku start keta terus pegi ker times square (hehehe sempat jer aku gi sana sini kan) bukan g sana coci mata atau beli benda tau..aku g sana sebab nak bayor bil tipun yg aku dapat free tapi kna tipu!! cis..ngekkk gila...cite nya gini..aku ada dapat no.ni..dan syarikat telekomunikasi ni memang baru lagi..so dia buat lah promotion..suruh guna free then bulan berikutnya baru kna charge...aku dapat no ni masa g donate blood kat damansara tahun lepas..hurmmpp macam korang gak arr..kalau benda free mesti amik punya kan..so aku pun amik lah..ingat mmg nak try line ni..nak tgk ok ker tak..dia pun amik semua document aku (untuk proses bil nanti)...

jadi masa balik kat umah..aku try lah sim card yg dia kasi kat aku tu..tak bleh guna...2 3 hari gak lah tak bleh guna...so aku tipun lah dia punya operator..tanya dah aktifkan ke belum..dia cakap dah huhuhu so aku sabor jer..aku try lagi nak guna..tak bleh gak...so last2 bosan..lantak ko lah..malas aku try lagi..jadi bila dah cukup bulan..bil tipun tu datang..aku sabor lagi sbb aku tgk no kat bil no lain..aku ingat org len punya, last2 2 3 bulan gak arr bil tu sampai kat umah..ishhh aku jadi geram..aku tak guna pun..tapi nape nak charge aku sampai 240.20 gitu..aku pegi lah complaint kat times square..(syarikat ni mongok..dah arr sengal..tmpat nak bayor pun tak banyak..cwgan tk bkembang lagi kot)..dia check..cakap no aku dapat tu org len punya...yg no atas no ic aku..kat org lain plak..bengap ker tak gitu...siot jer kan..aku cakap tanak bayar...dia cakap nanti aku kna blacklist...siot lagi kan...so aku malas nak bising2 (tapi sbnarnya aku dah btekak gak arr dengan operator kat times square tu)..aku bayar gak arr..last2..habis gak arr aku bayar free2 jer bil tu..siot ker tak siot gitu..alhamdullilah beban hutang aku dah kurang..lepas ni nak pikir bayar benda lain plak..

p/s : so moral of the story..korang jangan lah pcaya benda2 free ni..semua nya mengarut..aku dah kna...so jangan korang plak tjebak sama k..katakan tidak kepada u-moo moo (bukan nama sbnar) hahaha

2 comments:

Honeyvsbee said...

Oh bru aku paham. .ini salah org yg daftar tu lah kan. .siot je. .supe ape lg. .syrkt ape beb? Gtau je. .

appleijo said...

tahu tak pa beb..bengap org yg daftar tu..tak pasal2 duit aku melayang rm240..cehh..alaa u-moo moo tak kan ko tak paham?? nk kna type ker?? kang kna saman plak aku wei..hohoho