Monday, December 13, 2010

yehaa akhirnya..broga hill, semenyih kami tawan 12.12.10

salam..mownink glory oul my fren..hehehe hari ni aku g koje macam biasa..walaupun 1badan ni rase sengal2 ubi kentang..tapi dah tanggungjawap..aku redah jugak lah g koje kan..lagi pun kat opis bukan banyak kja pun..kalau tak pegi kja..rase macam rugi pun ada..tu yang pegi kja gak ni hehehe...

semalam aktiviti aku hiking broga hill sangat lah best..walupun pun 1st aku join hiking..sangat syok..rase macam next time nak pegi lagi kat sana...view kat atas tu sangat cantik..tu lah kuarniaan yg maha Esa yg harus kita jaga dan kekalkan...so mehh cuci mata tgk gambar2 yg aku amik kat sana hehehe..saje kasi korang pun excited nk panjat broga gak :P

 tadaa mehh nak tropong korang tgh buat apa tu :P

 ni gaung masa nak mdaki broga..kalau pegi time pagi..haruslah bawak lampu suluh..kalau tak nanti..tak pasal2 jer masuk dalam tu huhu

 masa matahari nak terbit..yehaa happy gila time tu..nampak matahari timbul

 hujung sama check point ptama..yg ni aku amik kat check point ke2
 macam gambar atas gak..hujung tu check point ptama..ramai jugak yg mdaki broga semalam...

gambar ni kat check point ke3...sikit lagi jer nak sampai kat puncak broga..

 kat sini kna hati2 sikit..kita kna panjat batu kat blakang tu untuk sampai kat puncak broga..bila dah sampai puncak,...gila best dan happy sangat..

yg ni plak masa pjalanan nak ker check point ptama..gila sengal2 satu badan hehehe (kalau tak cukup stamina bleh pitam gak arr nak sampai check point ptama ni..macam apa yg jadi kat aku semalam...badan tetiba seram sejuk..dan aku muntah bila sampai kat check point ptama tu huhu)

ok ni jer gambar2 nya..nk letak banyak2 nanti blog aku berat plak...so kalau korang nak tgk gambar broga dan view2 yg aku amik..korang search aku kat fb yer..aku guna nama Aida Farizan Acl tak pun search by email aida_farizan@yahoo.com..kalau tak bleh nak tgk..add lah aku jadi kawan korang tau hehehe sebab akaun tu aku private kan wekkk2 :P

5 comments:

honeyvsbee said...

wah teringiiiiinnnn tau...

zianazone @ appleijo said...

hahaha jommm arr ajak inchik suami panjat broga..best view dia beb..

Akram said...

adeh..dari aritu plan nk g kt cni, tp x dpt2. Elok pegi lepas subuh kan?

zianazone @ appleijo said...

akram, kalau pegi lepas subuh ok jugak..tapi kna hiking lelaju hahaha sebab nanti tak sempat nak tgk matahari terbit plak..tapi hari tu kitaorg start daki dalam pukul 5.30 tau..

Akram said...

owh..lg awl. Thanks 4 sharing :)